Şercan: Maior declară răspicat că doctoratele plagiate sunt un risc la adresa securităţii statului

Emilia Şercan (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
05.09.2016

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a declarat "răspicat" într-un interviu acordat jurnalistei Emilia Şercan că doctoratele plagiate reprezintă un risc la adresa securităţii statului.

"George Maior, fost şef al SRI şi fost preşedinte al ASSN, declara răspicat într-un interviu pe care i l-am luat joia trecută că doctoratele plagiate reprezintă un risc la adresa securităţii statului. Pardon?! Doctoratele plagiate în domeniul ştiinţific Securitate naţională sunt un risc la adresa securităţii naţionale?

Adică acele doctorate acordate cu precădere în cele trei universităţi militare - Universitatea Naţională de Apărare (UNAp), Academia de Informaţii a SRI şi Academia de Poliţie -, care ar trebui să şcolească oameni care să apere ţara asta? Da, ele, dar şi restul doctoratelor plagiate, evident.

Cred că am o idee pentru Academia aia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), despre care tot nu se ştie ce produce. Să facă un program de studiu despre riscurile la adresa securităţii naţionale pe care le reprezintă doctoratele plagiate în ştiinţele securităţii naţionale", a scris luni, pe contul său de Facebook, Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, este primul interviu pe care George Maior îl dă presei scrise după plecarea din SRI şi este singurul în care vorbeşte despre existenţa ofiţerilor acoperiţi din presă, ASSN, plagiate, titluri de general obţinute în baza unor doctorate plagiate, Gabriel Oprea sau Vasile Dîncu, despre care spune că ar trebui să fie academician în Academia Română, nu în ASSN.

Pentru a citi interviul acordat Emiliei Şercan de fostul şef SRI intraţi aici

"Spor la citit, pentru că e un interviu lung şi mai ales plin de informaţii interesante", a adăugat jurnalista.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor