Sentinţe de condamnare la închisoare pentru fraudarea referendumului din 2012

Doi preşedinţi de la două secţii de votare din Mehedinţi au primit luni seara sentinţe de condamnare la închisoare, iar alţi doi preşedinţi, au primit pedepse cu suspendare în dosarul fraudării Referendumului.
Balanta Justitiei (photos.com)
Loredana Diacu
04.03.2014

Doi preşedinţi de la două secţii de votare din Mehedinţi au primit luni seara sentinţe de condamnare la închisoare, iar alţi doi preşedinţi, au primit pedepse cu suspendare în dosarul fraudării Referendumului.

Astfel, preşedintele secţiei 63 din Drobeta Turnu Severin, Liviu Cătălin Bondoc, a primit 3 ani cu închisoare iar Dumitru Mirea preşedinte al Secţiei 170 din localitatea mehedinţeană Gârla Mare a fost condamnat la doi ani şi şapte luni de închisoare cu executare.

Magistraţii au pronunţat, în acelaşi dosar, sentinţe şi pentru Gheorghiţa Burgu şi Manuela Micu, membre ale Secţiei de votare nr. 70 din Orşova. Cele două au fost condamnate la un an de închisoare, cu suspendare.

Instanţa i-a obligat Bondoc Liviu Cătălin şi Dumitru Mirea la plata sumei de 3500 de lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. De asemenea şi inculpatele BURCU GHEORGHIŢA şi MICU MANUELA, trebuie să plătească 3500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Totodată, magistraţii au stabilit şi anularea proceselor-verbale şi a listelor suplimentare de la secţiile de votare în care cei patru au fost preşedinţi sau membri. Astfel, a fost dispusă anularea a 124 voturi de pe lista suplimentară din Secţia 170 de la Gârla Mare, la care a fost preşedinte Dumitru Mirea şi a peste 200 de voturi de pe listele secţiei 63 din Drobeta Turnu Severin, al cărei preşedinte a fost Cătălin Bondoc, La Secţia 70 de la Orşova, unde membri au fost Gheorghiţa Burcu şi Manuela Micu, s-a dispus anularea a 49 de voturi.

Instanţa a dispus, de asemenea, anularea proceselor-verbale şi a listelor suplimentare de la secţiile de votare în care cei patru au fost preşedinţi sau membri.

Cei patru, inculpaţi în dosarul 16465/225/2012, au fost cercetaţi penal pentru infracţiuni la Legea electorală, în dosarul referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, din vara anului 2012.

Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor