Semnal de alarmă: Dunărea, devenită depozit ilegal de deşeuri

Pe malurile Dunării din localitatea Moldova Nouă a fost ridicată o rampă ilegală - un veritabil depozit de deşeuri, resturi de materiale de construcţii şi gunoaie menajere.
Dunărea
Dunărea (Epoch Times România)

Malurile Dunării din zona Moldova Nouă au devenit practic loc de aruncat deşeuri. Ecologiştii de la organizaţia GEC Nera au dat peste o rampă ilegală, un loc acoperit cu zeci de saci plini cu resturi de materiale de construcţii şi gunoaie menajere, şi avertizează că fauna şi flora Dunării ar putea fi afectate de deşeurile deversate aici, relatează Digi24.

Ecologiştii atrag atenţia că gunoaiele s-au adunat aici în mai mulţi ani iar cel mai grav este faptul că rampa a înaintat deja 150 de metri în Dunăre.

"Ele pot conţine şi deşeuri periculoase provenite de la diferiţi furnizori de deşeuri care vor să scape de ele. Unde poţi să le ascunzi mai bine decât în Dunăre?! Există posibilitatea ca aceste deşeuri să conţină deşeuri periculoase, care pot avea un efect devastator asupra florei şi faunei din Dunăre", a declarat preşedintele GEC Nera.

Rampa ilegală se află pe proprietatea privată a unui localnic care susţine că nu a ştiut că depozitarea sacilor este ilegală şi că responsabilii au profitat de naivitatea lui. Cine este vinovat de această situaţie? Societatea de salubritate din Moldova Nouă care ar fi trebuit să se ocupe de strângerea şi depozitarea în condiţii optime a sacilor cu deşeuri.

În joc au intrat şi inspectorii Gărzii de Mediu Caraş-Severin care au a sancţionat contravenţional societatea respectivă cu 40.000 de lei pentru că a realizat ilegal această rampă şi au dispus transportarea eşalonată a deşeurilor într-un depozit autorizat.

La rândul ei, Administraţia Bazinală de Apă Banat, cea care răspunde de Dunăre, a impus firmei de salubritate să igienizeze malul fluviului - "toate aceste deşeuri clandestine trebuie curăţate".

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.