Clotilde Armand: Inteligenţa, creativitatea şi inventivitatea românilor, cea mai mare bogăţie a ţării

Din păcate, ţara noastră nu reuşeşte să folosească la maximum inteligenţa, creativitatea şi inventivitatea românilor - probabil cea mai mare bogăţie naturală pe care o avem, este de părere franţuzoaica Clotilde Armand.
Clotilde Armand (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
18.07.2016

Şase elevi români s-au întors recent cu medalii (cinci de argint şi una de bronz) de la Olimpiada internaţională de matematică desfăşurată în Hong Kong, la care au participat 602 concurenţi din 109 ţări, a scris luni, pe contul său de Facebook, consilierul local Clotilde Armand, care a ţinut să-i felicite pe copiii premianţi.

"Este încă un rezultat excelent pentru elevii români. Aş vrea să-i felicit pe Theodor Andrei Andronache, Alexandru Pascadi, Ciprian Mircea Bonciocat, Ovidiu-Neculai Avădanei, Laurenţiu Ioan Ploscaru şi Tudor Plopeanu pentru performanţa lor extraordinară, precum şi pe profesorii lor de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi şi Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea!

Ne-am obişnuit în ultimii ani cu astfel de ştiri şi poate că unora nu li se mai par remarcabile, dar sunt o dovadă în plus că există încă în România şcoli şi licee cu profesori dedicaţi care formează elevi foarte bine pregătiţi şi că trebuie să fim conştienţi că resursele de inteligenţă, creativitate şi inventivitate ale românilor sunt probabil cea mai mare bogăţie naturală a acestei ţări. Din păcate, România nu reuşeşte să folosească la maximum acest potenţial", a precizat Clotilde Armand.

Franţuzoaica ajunsă consilier local a remarcat că mulţi dintre tinerii români excepţionali pleacă din ţară, pentru că simt că în România nu îşi pot împlini visurile şi nu pot urma cariere de succes la nivel internaţional, iar acest lucru este valabil îndeosebi pentru cei care doresc să se îndrepte spre cercetare, România fiind ţara din Uniunea Europeană care alocă cele mai mici sume, ca procent din PIB, pentru activităţile de cercetare şi dezvoltare.

"Un prim pas către remedierea acestei situaţii a fost făcut de Guvernul Cioloş prin introducerea scutirii de la impozitare a celor care lucrează în domeniul cercetării-dezvoltării. Însă nu este suficient. Uniunea Salvaţi România [partidul lui Nicuşor Dan - n.r.] va promova politici pentru susţinerea cercetării româneşti, pe de o parte prin stimularea dezvoltării de parteneriate public-private pentru înfiinţarea de clustere de cercetare în jurul marilor centre universitare.

Pe de altă parte, vom avea în vedere o alocare bugetară mai consistentă pentru cercetare-dezvoltare, vom menţine facilităţile fiscale pentru firmele ce investesc în astfel de activităţi şi vom încerca să valorificăm la maximum oportunităţile fondurilor europene disponibile pentru acest sector" a declarat Clotilde Armand.

În acelaşi timp, consilierul USB a subliniat că formaţiunea pe care o reprezintă susţine în totalitate proiectul Laser Valley, ce îşi propune să construiască un hub de cercetare în jurul laserului de pe platforma Măgurele, iar Nicuşor Dan a prezentat o viziune despre dezvoltarea Bucureştiului prin concentrarea industriei IT şi a industriilor creative de-a lungul axei Dâmboviţei, pentru a crea astfel un mediu propice dezvoltării economice şi inovaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor