Şeful Radioului Public acuzat că a cumpărat lideri sindicali. Scandalul ajunge la Iohannis, Cioloş şi Parlament

Controversatul lider al Radiodifuziunii Române este acuzat de managerul studioului din Timişoara că a comis o numeroase abuzuri şi ilegalităţi pentru a-şi impune controlul asupra salariaţilor Radioului Public.
Ovidiu Miculescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
26.11.2015

Comisiile de cultură şi de cercetare a abuzurilor din Camera Deputaţilor şi Senat, dar şi premierul Dacian Cioloş şi preşedintele Klaus Iohannis, au primit o sesizare "explozivă" din partea managerului Studioul teritorial Radio Timişoara, Mihai Anghel, care acuză abuzuri şi ilegalităţi "regizate" de către Ovidiu Miculescu, preşedintele director general al Radioului Public, informează ziuanews.ro.

Pentru a conduce Radioul Public după bunul său plac, Ovidiu Miculescu a "cumpărat liderii de sindicat din Societatea Română de Radiodifuziune prin măriri nejustificate de salarii, pentru a obţine deciziile pe care le dorea", acuză Mihai Anghel.

"Domnul Ovidiu Miculescu a cumpărat liderii de sindicat din Societatea Română de Radiodifuziune prin măriri nejustificate de salarii, pentru a obţine deciziile pe care le dorea. A fost prezent la o întrunire sindicală unde a obţinut debarcarea domnului Adrian Moise, un lider incomod, din fruntea federaţiei sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune. A semnat CIM-uri la faţa locului, oferind beneficii salariale celor care au luat această decizie. Pentru a-şi acoperi fapta a solicitat, prin directoarea de cabinet Eliza Covaliu, note de fundamentare antedatate. Am redactat şi transmis această notă de fundamentare la 9 luni după data înscrisă în act. Pentru un alt lider, din sindicatul favorit de această dată, a solicitat o notă de fundamentare pentru mărirea salariului, pe care am redactat-o şi am transmis-o, deşi acest lider are una dintre cele mai mici contribuţii în activitatea redacţională, dacă nu cea mai mică. Cum mărirea propusă de mine nu i s-a părut suficientă, a plusat cu 400 de lei, ajungându-se în situaţia absurdă ca omul cu cel mai mic aport în cadrul redacţiei să aibă cel mai mare salariu. Şi acest CIM a intrat în vigoare înainte de a fi semnat. Deţin toate aceste documente şi le pot prezenta organelor de anchetă.", scrie Anghel în scrisoarea adresată instituţiilor statului.

Managerul studioului teritorial Radio Timişoara mai semnalează că Ovidiu Miculescu, în calitatea sa de Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune a intervenit în activitatea unor comisii de cercetare disciplinară prealabilă şi comisii de examen, direct sau prin interpuşi, pentru a obţine rezultatele dorite de el.

"Am fost membru în mai multe astfel de comisii, care au executat fără crâcnire cele solicitate. Filozofia după care se ghidează a exprimat-o clar într-o videoconferinţă cu managerii redacţionali din Societatea Română de Radiodifuziune: "Noi îl dăm afară şi apoi ne judecăm, un an, doi, dar nu ne mai deranjează", susţine Mihai Anghel, precizând că una din situaţiile când Miculescu a intervenit a fost în cazul concursului pentru postul de redactor şef la Radio România Reşiţa.

La momentul respectiv, Miculescu a transmis clar dorinţa ca învingătoare să fie Laura Sgaverdea, în defavoarea Oanei Cenan Glăvan.

O altă acuzaţie pe care Anghel i-o aduce şefului Radiodifuziunii române este că acesta a încheiat, în 2013, cu diferiţi membri ai Consiliului de Administraţie contracte prin care le-a acordat acestora venituri suplimentare, fără ca aceştia să presteze vreo activitate.

"Unii dintre aceştia, mai naivi, au trecut separat aceste venituri în declaraţia de avere postată pe site-ul SRR.", susţine Anghel.

În încheierea scrisorii sale în care menţionează 11 categorii de abuzuri care ar fi fost comise de Miculescu, Anghel îşi exprimă speranţa că petiţia sa "va duce la o cercetare rapidă şi obiectivă a faptelor."

Scrisoarea poate fi citită integral aici

După ce demersul lui Mihai Anghel a devenit public, Sindicatul Unit al Salariaţilor - Radio România (SUS-RR), condus de Adrian Moise, anunţă că va sesiza DNA cu privire la aspectele sesizate ridicate de managerul studioului din Timişoara. Mihai Anghel a fost, potrivit lui Moise în comisia disciplinară care a pregătit debarcarea sa din Radioul public, la ordinul lui Miculescu,

Reamintim că Adrian Moise, al cărui nume este, de altfel, menţionat în scrisoarea lui Mihai Anghel, a intentat proces Radiodifuziunii Române reclamând că Ovidiu Miculescu l-a concediat abuziv. Moise, lider sindical de mai bine de 20 ani, acuză că împotriva sa a fost declanşată o adevărată campanie de represiune în 2013, după ce acesta şi sindicatul condus de el au protestat împotriva măsurii de a reduce salariile cu 25% şi, mai ales, după ce au sesizat ANI în legătură cu o posibilă situaţie de incompatibilitate a Preşedintelui-Director General Miculescu, numit în funcţie de PSD şi susţinut, conform unor investigaţii media, de Victor Ponta personal (pentru mai multe informaţii pe subiect recomandăm http://epochtimes-românia.com/news/nereguli-la-radio-românia-ovidiu-miculescu-acţionat-în-judecata-de-liderul-sindical-adrian-moise-video---217525).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor