Ministrul Petre Tobă, acuzat de plagiat. M10: "Curaj, domnule prim-ministru Cioloş!"

Presa a publicat dovezi că ministrul de Interne, Petre Tobă, şi-a plagiat lucrarea de doctorat, context în care partidul M10 îi cere primului ministru Dacian Cioloş demiterea acestuia.
Monica Macovei
Monica Macovei (Florin Chirilă / Epoch Times România)

"Este singura decizie posibilă, dacă guvernul vrea să îşi păstreze credibilitatea şi onorabilitatea. Este regretabil că domnul Cioloş şi-a recrutat un ministru din zona de influenţă a plagiatorului Oprea. Se dovedeşte că acea zonă nu poate produce decât impostură.

Guvernul Cioloş mai are o restanţă: retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta şi iniţierea procedurilor administrative şi a plângerilor penale împotriva celor care l-au protejat pe Victor Ponta (comisa de Etică din Minister, Liviu Pop şi miniştrii succesivi)" se arată într-un comunicat de presă remis de partidul condus de Monica Macovei.

M10 le cere ministrului Educaţiei, Adrian Curaj şi premierului Dacian Cioloş să facă din curăţenia în învăţământul românesc o prioritate a mandatului lor.

"E nevoie de un T-zero în ce priveşte studiile doctorale în România. Susţinerea tezei trebuie să fie o probă dură, nu o simplă formalitate. Tezele trebuie verificate la depunere, înainte de susţinere. Trebuie verificate retroactiv toate doctoratele acordate în România. Trebuie desfiinţate şcolile doctorale unde s-au acordat doctorate plagiate în serie (de la 2 în sus).

Cerem retragerea diplomelor obţinute prin fraudă şi eliminarea din învăţământ a celor care au condus doctorate plagiate în serie. Cerem ca diplomele obţinute la orice universitate clasată peste cea mai bine clasată universitate românească să se recunoască automat, pentru a înceta discriminarea studenţilor români care obţin diplome prestigioase în străinătate", se mai arată în comunicatul citat.