Ministrul Petre Tobă, acuzat de plagiat. M10: "Curaj, domnule prim-ministru Cioloş!"

Presa a publicat dovezi că ministrul de Interne, Petre Tobă, şi-a plagiat lucrarea de doctorat, context în care partidul M10 îi cere primului ministru Dacian Cioloş demiterea acestuia.
Monica Macovei
Monica Macovei (Florin Chirilă / Epoch Times România)

"Este singura decizie posibilă, dacă guvernul vrea să îşi păstreze credibilitatea şi onorabilitatea. Este regretabil că domnul Cioloş şi-a recrutat un ministru din zona de influenţă a plagiatorului Oprea. Se dovedeşte că acea zonă nu poate produce decât impostură.

Guvernul Cioloş mai are o restanţă: retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta şi iniţierea procedurilor administrative şi a plângerilor penale împotriva celor care l-au protejat pe Victor Ponta (comisa de Etică din Minister, Liviu Pop şi miniştrii succesivi)" se arată într-un comunicat de presă remis de partidul condus de Monica Macovei.

M10 le cere ministrului Educaţiei, Adrian Curaj şi premierului Dacian Cioloş să facă din curăţenia în învăţământul românesc o prioritate a mandatului lor.

"E nevoie de un T-zero în ce priveşte studiile doctorale în România. Susţinerea tezei trebuie să fie o probă dură, nu o simplă formalitate. Tezele trebuie verificate la depunere, înainte de susţinere. Trebuie verificate retroactiv toate doctoratele acordate în România. Trebuie desfiinţate şcolile doctorale unde s-au acordat doctorate plagiate în serie (de la 2 în sus).

Cerem retragerea diplomelor obţinute prin fraudă şi eliminarea din învăţământ a celor care au condus doctorate plagiate în serie. Cerem ca diplomele obţinute la orice universitate clasată peste cea mai bine clasată universitate românească să se recunoască automat, pentru a înceta discriminarea studenţilor români care obţin diplome prestigioase în străinătate", se mai arată în comunicatul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne