Şeful Corpului de Control al Guvernului, în scandalul Hexi Pharma: ''O scuză penibilă a şefului DIICOT!''

Potrivit lui Valentin Mircea, explicaţiile date de şeful DIICOT pe marginea faptului că instituţia pe care o conduce nu a investigat o plângere contra patronului Hexi Pharma reprezintă doar o scuză penibilă.
DIICOT (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
05.05.2016

Şeful Corpului de Control al Guvernului, Valentin Mircea, a lansat o serie de critici dure la adresa şefului DIICOT, instituţie care nu a făcut verificare în legătură cu o plângere depusă împotriva patronului firmei Hexi Pharma, Dan Condrea.

"O scuză penibilă a şefului DIICOT. Am lucrat cinci ani în Consiliul Concurenţei, iar acum conduc o structură de control administrativ. Şi înainte, şi în prezent, am primit şi primesc orice informaţie utilă, care denotă o situaţie ce trebuie investigată, chiar dacă aceasta este scrisă pe o coajă de copac. Probabil că plângerea privind Hexi Pharma nu avea nici timbru şi nu era pusă în dosar cu şină”, a scris Valentin Mircea, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, DNA a pasat la Parchet un denunţ care viza licitaţii trucate de spitale la achiziţia de dezinfectanţi în care era implicată şi compania Hexi Pharma, însă Parchetul a clasat dosarul fără audieri. În martie 2016, Parchetul a primit o altă plângere penală contra lui Condrea, care doarme de atunci la DIICOT!

Comentând informaţia apărută în presă, şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu a declarat miercuri, răspunzând la întrebările presei, că procurorii nu au făcut verificări în legătură cu respectiva plângere deoarece aceasta nu îndeplinea elementele obligatorii prevăzute de Codul de procedură penală şi astfel a fost restituită petiţionarului.

"Este o plângere care a fost trimisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Nu este un dosar penal, este o plângere. Din cauza lipsei elementelor obligatorii prevăzute de Codul de procedură penală, a fost restituită petiţionarului care nu a mai revenit. S-a restituit petiţionarului cu solicitarea de a respecta procedurile din Codul de procedură penală în ceea ce priveşte forma acelei plângeri. Ea nu era făcută corect şi se referea inclusiv la infracţiuni de violenţă. Petiţionarul nu a mai revenit", a spus Horodniceanu.

La rândul său, procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că Direcţia Naţională Anticorupţie a declinat în 2012 către alt parchet o plângere împotriva firmei Hexi Pharma, deoarece DNA nu avea competenţă în acest caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor