Marian Preda: Dispreţuiesc profund Antena 3, bufonul vinovat de la curtea Varanului

Antena 3 se comportă ca un stat în stat, încearcă să devină autoritatea supremă în România şi să îşi impună voinţa în faţa tuturor celorlalte instituţii, de altfel, puterile legitime ale statului, acuză Marian Preda.
Marian Preda
Marian Preda (Epoch Times România)

Într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare, intitulat "Aiasta nu se poate!" - după o expresie celebră a lui Lascăr Catargiu, preşedintele Senatului Universităţii din Bucureşti, Marian Preda, şi-a exprimat dispreţul profund faţă de Antena 3, postul TV al lui Dan Voiculescu care încearcă "să devină puterea supremă" în stat.

"Ştiam de ce, de mulţi ani, dispreţuiesc profund A3 [Antena 3 - n.r.]; dar argumentele mele, pe lângă asocierea cu infractorul Voiculescu, constau într-o lungă listă de minciuni, abuzuri, jigniri, nedreptăţi şi exagerări cu care postul şi slujitorii lui, angajaţi sau "invitaţi", au otrăvit societatea românească din ultimii zece ani. Azi am citit următoarea afirmaţie corectă dintr-o postare mai lungă (cu care sunt doar pe alocuri de acord) a lui Cătălin Tolontan: "Anteniştii îl detestă pe Traian Băsescu, însă nu recunosc că practică acelaşi gen de vehemenţă ca şi el".

De fapt, după modelul patronului său, A3 s-a comportat mereu ca un actor politic ce s-a războit de pe picior de egalitate cu Băsescu (în calitate de preşedinte), cu Macovei ca promotor al reformei în justiţie, cu guvernele, cu unii miniştri, cu sistemul de justiţie, cu ANAF, cu toate instituţiile statului pentru a şi le subordona. I-a reuşit cu multe dintre ele, din fericire nu cu toate", a scris, pe reţeaua de socializare, Marian Preda.

Dincolo de cazuri, de episoade murdare, nedrepte, aceasta este explicaţia sintetică a dispreţului meu profund şi a atitudinii critice constante faţă de A3: este inadmisibil ca o simplă televiziune care trebuie (doar) să informeze şi să sancţioneze derapajele instituţiilor puterii, să vrea să şi le subordoneze şi astfel să devină puterea supremă.

"Această adunătură de jurnalişti demagogi iniţiază referendumuri de demitere a preşedintelui ţării, schimbă legi, contestă decizii definitive ale justiţiei, participă la vizite oficiale alături de reprezentanţii instituţiilor statului, încearcă să devină autoritatea supremă în România şi să îşi impună voinţa tuturor celorlalte instituţii, puterilor legitime ale statului.

Cum a spus Lascăr Catargiu într-o expresie celebră, "aiasta nu se poate!"!! Nu s-a putut în trecut să se încheie o căsătorie din dragoste a nepotului Regelui Carol I, prinţul Ferdinand, pentru că era contrară prevederilor Constituţiei, cu atât mai puţin ar fi admisibilă în prezent o "căsătorie" din interes a instituţiilor statului cu A3, bufonul vinovat de la curtea Varanului!", a mai precizat Marian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne