Se sfârşeşte o eră: ultima paradă de modă a Carolinei Herrera

Designerul de modă american Carolina Herrera
Designerul de modă american Carolina Herrera (Youtube.com)

Acum câteva zile a apărut o ştire tristă pentru iubitorii de modă: Carolina Herrera abandonează designul. După 37 de ani de modă, un designer minunat spune „la revedere” lumii frumosului şi modei, cu o paradă finală la New York Fashion Week 2018, ce a avut loc pe 13 februarie la Muzeul de Artă Modernă din New York.

Designerul venezuelean, în vârstă de 79 de ani, considerată una dintre figurile emblematice ale modei, renunţă la poziţia de director de creaţie al propriei firme.

„Nu mă pensionez, acesta este doar un pas înainte. Decizia am luat-o singură”, a dorit să explice Carolina Herrera. După o viaţă dedicată frumosului şi armoniei în ţinuta vestimentară, trebuie să ne luăm rămas bun de la o femeie care a devenit un exemplu de urmat.

Postul de director de creaţie va fi ocupat de Wes Gordon, un tânăr de 31 de ani, care are totuşi o carieră extraordinară până acum. Cuvintele ce o definesc pe Carolina Herrera sunt: simplitate şi eleganţă, iar în ultima sa colecţie a dovedit-o din nou.

La Muzeul de Artă Modernă din New York, unde au defilat 30 de modele (39 de look-uri diferite), s-a evidenţiat stilul elegant, sobru şi rafinat creat în atelierele sale. Nu a fost o întâlnire ca celelalte, ce au avut loc de-a lungul carierei sale, aici au sosit celebrităţi precum: Karlie Kloss, Katie Holmes, Calvin Klein şi Anna Wintour.

„Sunt încântată de evoluţia pe care a avut-o această firmă timp de 37 de ani. Succesul nostru a fost impresionant şi un vis adevărat. Există încă multe de făcut şi sunt fericită că pot reprezenta proiectele noastre în toată lumea. Este o plăcere că Wes face acum parte din casa Herrera, este persoana adecvată pentru acest post şi va continua să dea impuls proiectelor.”

Parada de modă a fost marcată ca întotdeauna de eleganţă, bun gust şi stil. Combinaţia alb-negru se întoarce pe podium, pentru a ne reaminti că elementele de bază pot fi de asemenea elegante, precum şi feminitatea pe care o poate avea un costum bărbătesc potrivit. Culori simple şi articole de îmbrăcăminte care nu dau naştere la extravaganţă, bijuterii ce devin elementele principale unui look care-şi prezintă estetica sa particulară. Şi pentru a închide parada, semnul său distinctiv este „cămaşa albă” . Este obiectul deja vedetă ce o caracterizează pe Carolina Herrera.

Directorul revistei Vogue, Diana Vreeland (1963-1971), a fost cea care a impulsionat-o pe Carolina Herrera să înceapă să lucreze în lumea modei, deşi avea 40 de ani, dar la acea vreme era considerată una dintre cele mai elegante femei din lume.

Firma a fost înfiinţată în 1981 şi a combinat de atunci tradiţia de artizanat haute couture cu pragmatismul de azi. Casa deţine o linie de parfumuri, accesorii şi magazine în peste 100 de ţări.

Şi-a creat viziunea ei, progresiv, iar femeile au început să poarte fuste mari, însoţite de cămăşi, curele şi perle: toate acestea se numesc efectul Carolina.

Bucuraţi-vă de ultima prezentare de modă a acestui designer „minunat”, ce a lăsat în urmă, un stil propriu rafinat şi elegant, ce va fi foarte greu de egalat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură