Sclavii Partidului: Muncitorii nord-coreeni sunt trimişi în străinătate la muncă forţată

Conform raportului unui expert în problemele legate de Coreea de Nord, mii de nord-coreeni sunt trimişi la muncă în străinătate, iar salariile lor ajung în vistieria guvernului. Exploatarea muncitorilor aduce Phenianului venituri de miliarde de dolari.
Un steag nord-coreean este văzut după un gard de sârmă ghimpată.
Un steag nord-coreean este văzut după un gard de sârmă ghimpată. (Getty Images)

Un expert ONU în drepturile omului a declarat miercuri că Phenianul trimite un număr tot mai mare de cetăţeni nord-coreeni să lucreze în străinătate în condiţii de sclavie, pentru a umple buzunarele guvernului comunist. Aproximativ 50.000 de nord-coreeni au fost trimişi în ţări străine, de regulă în China şi Rusia, a declarat raportorul special al ONU, Marzuki Darusman, conform Deutsche Welle.

“Cetăţenii nord-coreeni au fost trimişi să lucreze în multe ţări ale lumii, în condiţii care sunt similare cu munca forţată. Aceste condiţii sunt create atât de guvernul nord-coreean cât şi de guvernele gazdă”, a declarat Darusman, avertizând că ţările care folosesc aceşti muncitori nord-coreeni “devin complici ai unui sistem inacceptabil”.

Prezentându-şi raportul anual la Adunarea Generală a ONU, care urmează să adopte în acest an o rezoluţie în care este criticată situaţia drepturilor omului din Coreea de Nord, Darusman a declarat că munca forţată la care sunt supuşi nord-coreenii a generat venituri cuprinse între 1,2 şi 2,3 miliarde de dolari pe an pentru regimul dictatorial din Phenian.

Munca în străinătate este negociată de autorităţile comuniste nord-coreene, a declarat Darusman, şi muncitorilor nu li se prezintă detaliile contractelor lor. Apoi, ei sunt trimişi în străinătate, nu doar în Rusia şi China dar şi în ţări precum Kuweit şi Polonia, pentru a lucra în industrii precum construcţii, minerit, exploatări forestiere şi producţia de textile.

La începutul acestui an, o companie de construcţii din Qatar a trimis aproximativ 90 de nord-coreeni înapoi în ţara lor după ce aceştia au fost forţaţi de supraveghetorii lor să lucreze 12 ore pe zi şi cu puţină mâncare.

Darusman a declarat că este evident faptul că Phenianul încalcă aproape în totalitate drepturile fundamentale ale cetăţenilor săi.

Raportorul special al ONU şi-a reînnoit apelul către ONU pentru a deferi guvernul nord-coreean Tribunalului Penal Internaţional, o mişcare care va fi cel mai probabil blocată de China, un aliat al Coreei de Nord, dacă această măsură este pe cale să se materializeze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe