Schneider Electric România a terminat un proiect de 0,5 mil. euro pentru Electrica Buzău

Epoch Times România
30.07.2012

Subsidiara din România a Schneider Electric a finalizat un proiect de 0,5 milioane euro pentru Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice Electrica Muntenia Nord, în judeţul Buzău, a anuanţat luni compania.

Pentru acest proiect, compania a furnizat echipamente şi soluţii de automatizare, control şi integrare în SCADA existent a distribuţiei de medie tensiune pentru Electrica Buzău.

Costul mediu al proiectului este estimat la 0.5 milioane euro, iar lucrările de implementare s-au derulat în 2011.

Schneider Electric România a implementat acest proiect împreună cu Energopetrol, companie specializată în executarea şi montarea liniilor electrice, posturilor de transformare, instalaţiilor de automatizare şi în lucrări de telecomunicaţii.

„Suntem încântaţi să anunţăm finalizarea acestui proiect de anvergură în România în domeniul distribuţiei electrice, realizat în colaborare cu Energopetrol şi desfăşurat în beneficiul Filialei de Distribuţie a Energiei Electrice Electrica Muntenia Nord. Electrica SA este unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul distribuţiei, furnizării energiei electrice şi serviciilor energetice din România, cu o experienţă în domeniu de peste 120 de ani. Implementarea soluţiilor şi instalarea echipamentelor Schneider Electric propuse au presupus eforturi concertate din partea tuturor părţilor implicate în proiect, astfel încât rezultatul final să fie unul de referinţă, îndeplinind toate cerinţele de calitate, siguranţă şi design solicitate de beneficiar”, a declarat Florin Anghel, Vicepreşedinte Divizia Infrastructură, Schneider Electric România.

Obiectivul proiectului a constat în modernizarea echipamentelor de medie tensiune din 10 posturi de transformare şi integrarea lor în sistemul SCADA al Electrica Distribuţie Muntenia Nord în vederea creşterii calităţii alimentării cu energie electrică a consumatorilor şi scăderii costurilor de intervenţie şi mentenanţă a echipamentelor.

Proiectul a presupus implementarea unor soluţii complexe, precum echipamente de medie tensiune compuse din tablouri de celule compacte tip RM6, care asigură un grad înalt de insensibilitate la factori de mediu (praf, apă, animale mici), mentenanţă redusă şi care sunt echipate cu elemente de comandă şi semnalizare.

Au fost utilizate, de asemenea, sisteme de teleconducere dedicate tip Talus cu comunicaţie duală (atât prin fibră optică, cât şi prin GPRS) pentru asigurarea redundanţei. Toate acestea au fost integrate în sistemul SCADA existent, în toate locaţiile, pentru vizualizarea stării echipamentelor, semnalarea avariilor şi comandă de la distanţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor