Piraeus Bank preia prin absorbţie activele viabile ale ATEbank

Epoch Times România
29.07.2012

Piraeus Bank anunţă achiziţionarea, prin absorbţie, a activelor viabile ale Agricultural Bank of Greece (ATEbank), potrivit unui comunicat al băncii.

Acţiunea are loc în cadrul procesului care vizează restructurarea sistemului bancar elen şi consolidarea stabilităţii financiare a acestuia.

Propunerea Piraeus Bank asigură toate locurile de muncă ale angajaţilor ATEbank.

De asemenea, banca anunţă că, începând de luni, 30 iulie, reţeaua ATEbank va funcţiona în cadrul entităţii Piraeus Bank, menţinând în acelaşi timp "ATEbank" ca brand comercial.

Împreună, cele două bănci vor avea active de 75 de miliarde de euro, depozite de 35 miliarde de euro şi credite de 47 miliarde de euro.

Grupul are 17.000 de angajaţi şi operează o reţea de 1.230 de sucursale, cu o prezenţă în 9 ţări din afara Greciei.

Agricultural Bank of Greece anunţa la finalul anului trecut că va scoate la vânzare pachetul majoritar de acţiuni la subsidiara din România, reprezentând 93,27% din capitalul social al ATEbank România.

ATEbank România a început operaţiunile la 1 octombrie 1990, sub denumirea Mindbank şi a fost prima bancă din România, după 1989, cu participaţii deţinute de investitori străini. În 2006, ATEbank a achiziţionat pachetul majoritar din Mindbank şi a procedat la redenumirea băncii ca ATEbank România.

Pe parcursul ultimilor ani, banca a reuşit să îşi extindă reţeaua de sucursale şi prezenţa geografică de la 12 sucursale în 2006 (în 12 oraşe) şi niciun ATM, la 30 de sucursale (în 19 oraşe) şi 49 ATM-uri.

Piraeus Bank România şi-a început activitatea în România în anul 2000, prin deschiderea de sucursale în ţară şi în Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor