Salata de sfeclă roşie cu portocale şi spanac - rafinament şi culoare

Dacă sunteţi printre aceea care iubesc sfecla roşie, dar nu aveţi timp să fierbeţi sau să coaceţi bucăţile de sfeclă întregi, o să vă încânte cu siguranţă această salată rapidă şi rafinată, cu arome de portocală şi chimion. Timpul de preparare se reduce considerabil deoarece sfecla se curăţă de coajă, se rade pe răzătoare, se fierbe aproximativ 5 minute de aburi şi e gata. Gustul dulce acrişor dat de combinaţia dintre sucul de portocală şi oţetul de mere e deosebit.
Maria Matyiku
11.04.2014

Dacă sunteţi printre aceea care iubesc sfecla roşie, dar nu aveţi timp să fierbeţi sau să coaceţi bucăţile de sfeclă întregi, o să vă încânte cu siguranţă această salată rapidă şi rafinată, cu arome de portocală şi chimion. Timpul de preparare se reduce considerabil deoarece sfecla se curăţă de coajă, se rade pe răzătoare, se fierbe aproximativ 5 minute la aburi şi e gata. Gustul dulce acrişor dat de combinaţia dintre sucul de portocală şi oţetul de mere e deosebit.

Ingrediente:

2 sfecle roşii de mărime potrivită,
100 -150 g frunze de spanac,
o portocală mare de la care se foloseşte:
1 lingură de coajă de portocală,
sucul de la o jumătate de portocală şi pulpa de la cealaltă jumătate,
1/2 linguriţă chimion,
3 linguri de oţet de mere,
un praf de sare

Modul de preparare:


Sfecla se curăţă de coajă, şi apoi se dă pe o răzătoare cu găuri potrivit de largi. Sfecla rasă se fierbe pe aburi între 5-7 minute (în funcţie de grosimea sfeclei rase) după care se ia de pe foc şi se lasă deoparte să se răcească.

Se rade coaja de la portocală în fâşii longitudinale, având grijă să nu se ajungă la partea albă şi amăruie a cojii. Portocala se taie în jumătate. Din prima jumătate se stoarce sucul. Pulpa de la jumătatea rămasă se curăţă de pieliţă albă după care se taie în bucăţele de 2 cm grosime.

După ce sfecla s-a răcit, se adaugă sucul şi coaja rasă de portocale, oţetul de mere, chimionul şi praful de sare. Se amestecă totul bine.

Pe o farfurie întinsă sau un platou, se pun frunzele de spanac verde de jur împrejur.

Se toarnă apoi amestecul de salată pe platou, şi se ornează cu bucăţile din pulpa de portocală. Salata se poate consuma imediat, sau se poate lăsa câteva ore, să dea timp chimionului să lase aroma specifică.

Se serveşte alături de o mâncare de fasole, cartofi, orez, peşte sau friptura preferată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor