Bruschetta cu brânză la cuptor - aperitiv, gustare sau garnitură

Bruschetta, combină aroma roşiilor coapte cu diferite verdeţuri, legume şi brânzeturi. Pentru prepararea ei se poate folosi franzelă, colac sau chiar felii de pâine care nu mai e proaspătă şi a început să se usuce. Există sute de reţete de bruschetta, care mai de care mai apetisante. Va prezentăm mai jos o reţetă la cuptor care se prepară rapid, e foarte crocantă şi care, în funcţie de ocazie, poate fi servită ca un aperitiv elegant, o gustare delicioasă sau ca şi o garnitură fină alături de salata sau supa favorită.
Maria Matyiku
15.02.2014

Bruschetta, combină aroma roşiilor coapte cu diferite verdeţuri, legume şi brânzeturi. Pentru prepararea ei se poate folosi franzelă, colac sau chiar felii de pâine care nu mai e proaspătă şi a început să se usuce. Există sute de reţete de bruschetta, care mai de care mai apetisante.

Va prezentăm mai jos o reţetă la cuptor care se prepară rapid, e foarte crocantă şi care, în funcţie de ocazie, poate fi servită ca un aperitiv elegant, o gustare delicioasă sau ca şi o garnitură fină alături de salata sau supa favorită.

Ingrediente:

o franzelă sau un colac cu coaja tare,
câteva linguri de ulei de măsline,
6-7 roşii coapte ( iarna se pot înlocui cu pastă de bruschetta din borcane),
2-3 căţei de usturoi,
350 g de brânză rasă (telemea, mozzarella, brânza albastră, etc),
o legătură de pătrunjel

Modul de preparare:

Cuptorul de încinge la 180 C.

Franzela sau colacul se taie în jumătate pe lungime.

Roşiile se taie în cubuleţe mici, usturoiul se toacă fin apoi se amestecă cu roşiile tăiate . Se lasă deoparte 10 -15 minute pentru a lăsa aromele să se combine.

Jumătăţile de franzelă sau colac se ung cu ulei de măsline, după care se aşează roşiile amestecate cu usturoi. Se asezonează cu sare şi piper după gust.

Se presară cu brânză rasă şi apoi cu frunze de pătrunjel mărunţite.

Colacul se taie în bucăţi trapezoidale. Dacă folosiţi franzelă aceasta se taie în bucăţele oblice. Se dau la cuptor aproximativ 10 minute, după care se scot şi se servesc cât sunt calde.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor