Sălaj: Teren de minigolf la Zalău

(Andrew Redington / Getty Images)
Epoch Times România
24.06.2009

După mai mult de trei ani de pauză, terenul de minifgolf din parcul central al municipiului Zalău, singurul de acest fel din judeţ, a fost redeschis marţi, ca urmare a unei investiţii făcute de o firmă privată ce a închiriat spaţiul respectiv de la Primăria Zalău.

Inaugurat în 2005, terenul a fost realizat la iniţiativa soţilor Sam şi Noel Le Blanc, voluntari în Peace Corps, ce au strâns de la 163 de compatrioţi circa 16.800 de dolari.

Investiţia privind terenul de minigolf din Zalău a fost finalizată în 2005, costul total al lucrărilor de amenajare a terenului de minigolf fiind de circa 75.000 de lei. Municipalitatea a pus la dispoziţie terenul, contribuind de asemenea şi la amenajarea lui, alături de câteva firme private din oraş.

O perioadă el a fost administrat de Asociaţiei "Prietenii Unchiului Sam", un ONG constituit în acest scop. Pe teren au fost organizate patru competiţii oficiale, ultima în aprilie 2006, participanţii fiind în special elevii de la şcolile din Zalău.

Ulterior, terenul a ajuns în administrarea Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Zalău, închirierea sa fiind scoasă la licitaţie în luna octombrie 200, licitaţie adjudecată de firma Corex. Contractul s-a semnat pentru o perioadă de trei ani, principalele obligaţii ale chiriaşului fiind întreţinerea şi paza bunurilor închiriate şi promovarea minigolfului.

După o reamenajarea a spaţiului care a început în primăvara acestui an şi a costat circa 30.000 de lei, terenul este în prezent din nou funcţional, la dispoziţia amatorilor acestui sport.

"Am început lucrările de reamenajare în luna aprilie. Am tras apă şi canalizare, am amenajat toalete, un fast food şi o miniterasă şi am curăţat terenul propriu zis de iarbă şi buruieni. Până acum am cheltuit circa 30.000 de lei", a declarat, marţi, Maria Borz, reprezentant al societăţii Corex.

Costul unei ore de minigolf este de 3 lei, doritorii având la dispoziţie circa 50 de crose şi mingi, puse la dispoziţie gratuit.

Maria Borz speră ca sportul să devină unul de interes pentru locuitorii oraşului sau chiar pentru turiştii care se cazează temporar în Zalău.

"Încerc din răsputeri să trezesc interesul pentru minigolf. Vom iniţia, după începerea anului şcolar, competiţii în care să fie angrenate şcolile din oraş. De asemenea, mă gândesc şi la parteneriate cu hotelurile şi pensiunile din zonă, pentru a le oferi clienţilor acestora un mod de relaxare şi distracţie în Zalău", a adăugat sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor