Rusia intervine în Ucraina: taburi în Simferopol [video]

În contextul crizei din Ucraina, pe străzile din capitalei Crimeei, Simferopol, şi-au făcut apariţia mai multe TAB-uri pline cu soldaţi ruşi
TAB-urile Rusiei în Semfaropol, capitala Crimeei. (captură youtube.com)
P. P.
27.02.2014

Materiale video pe pagina originală Epoch Times România.

În contextul crizei din Ucraina, pe străzile din capitalei Crimeei, Simferopol, şi-au făcut apariţia mai multe TAB-uri pline cu soldaţi ruşi, în timp ce Rusia a ordonat masarea trupelor la marginea graniţei cu Ucraina, cât şi sporirea unităţilor militare aflate în baza navală militară din Sevastopol, oraşul-port din Crimeea.

Pe timpul nopţii dintre miercuri şi joi, aproximativ 50 de bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme au capturat, în noaptea dintre miercuri şi joi, sediul Parlamentului şi al Guvernului din Simferopol, Crimeea, s-au baricadat în interiorul clădirilor şi au arborat steagurile ruseşti, conform ministrului de interne al Ucrainei, Arsen Avakov.

”Ne aşteptăm şi la alte provocări”, a declarat Avakov.

În acelaşi timp, Viktor Ianukovici, a emis un comunicat public din Moscova către cetăţenii Ucrainei prin care se declară în continuare preşedintele Ucrainei, notează Kiev Post.

Rusia a început pregătirea de luptă a trupelor din vestul şi centrul ţării, la graniţa cu Ucraina, şi a instalat starea de alertă iar baza militară rusă din oraşul-port Sevastopol a primit mai multe întăriri, printre care nave de război, soldaţi şi blindate.

Statele Unite a avertizat Rusia că o intervenţie militară în Ucraina ar fi o ”greşeală gravă”, oficialii ruşi replicând că exerciţiile militare sunt de ”rutină”.

Posibile planurile ale Rusiei au fost explicate de către fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, din timpul ”Războiului de cinci zile ” cu Rusia.

"Ruşii doresc să construiască un coridor care va lega Abhazia, regiunea Krasnodar, Crimeea, Odesa, Nikolaev, iar apoi prin Republica Moldova spre Transnistria", a explicat Saakaşvili.

Protestatarii din Crimeea cer organizarea unui referendum cu privire la statutul Republicii Crimeea, în timp ce parlamentarii Kremlinului le ofereau cetăţenie rusă şi întrebau locuitorii dacă vor să facă parte din Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor