Euromaidanul invită Executivul să prezinte raportul de activitate

Protestatari în Piaţa Independenţei din Kiev.
Protestatari în Piaţa Independenţei din Kiev. (GENYA SAVILOV / AFP / Getty Images)

Noul Executiv format la Kiev a fost invitat de către organizatorii Euromaidanului în Piaţa Independenţei din centrul Kievului la mitingul de miercuri, pentru a-şi prezenta raportul de activitate pregătit, notează Agenţia ucraineană de ştiri (UNA), conform mediafax.

„Un miting naţional al poporului ucrainean va avea loc pe Euromaidan la 2 martie. Vom asculta primul raport cu privire la activitatea noilor autorităţi”, precizau organizatorii pe pagina de Facebook a EuroMaidanului.

Partidele principale ale opoziţiei au foarte puţine lucruri în comun din punct de vedere politic, ceea ce a condus la mai multe runde aprigi de negocieri. Fiecare grupare politică reprezintă de asemenea şi un grup civic cât şi părerile împărţite ale acestora de a conduce ţara.

În ultimele 4 zile, parlamentarii de la Kiev au încercat să formeze o coaliţie majoritară a opoziţiei şi să numească un nou premier însă noile decizii vor fi luate, cel mai probabil, după întâlnirea dintre liderii politici şi EuroMaidan programată miercuri.

Totuşi, parlamentul de la Kiev, a numit începând de duminică, în urma demiterii lui Viktor Ianukovici, o parte dintre oficialii care vor prelua conducerea interimară a ţării, printre care şi noul preşedinte Oleksandr Turcinov, din partidul Iuliei Timoşenko, precum şi un ministru de Interne.

Un asfel de miting a fost convocat ultima oară pe data de 22 ianuarie, în Piaţa Independenţei de la Kiev, de către partidele aflate atunci în opoziţie. Alegerile prezidenţiale şi municipale la Kiev vor coincide cu alegerile din statele UE pentru Parlamentul European.