Rusia ar fi doborât o dronă ucraineană la sud de Moscova, rănind 3 persoane şi avariind câteva case [VIDEO]

Trei persoane au fost rănite şi câteva case avariate după ce Rusia a doborât, duminică, o dronă ucraineană aflată deasupra unui oraş rusesc Kireyevsk.
Trei persoane au fost rănite şi câteva case avariate după ce Rusia a doborât, duminică, o dronă ucraineană aflată deasupra unui oraş rusesc Kireyevsk. (Youtube - captură ecran)

Apărarea aeriană rusă afirmă că ar fi doborât, duminică, o dronă ucraineană aflată deasupra oraşului rusesc Kireievsk, incidentul soldându-se cu rănirea a trei persoane şi avarierea unor case, informează Reuters, citând un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Declaraţia Ministerului Apărării a precizat că atacul asupra oraşului Kireievsk, în regiunea Tula, la 220 km la sud de Moscova, a implicat o dronă ucraineană Tu-141 Strizh.

"O unitate electronică Polye-21 a acţionat împotriva dronei ucrainene şi, ca urmare, sistemul său de navigaţie a fost scos din funcţiune. Drona şi-a pierdut comanda direcţională şi a căzut în apropierea oraşului Kireievsk din regiunea Tula", se arată în comunicatul ministerului.

Kievul nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Acesta a negat anterior afirmaţiile ruseşti potrivit cărora dronele sale au zburat pe teritoriul rus şi au provocat daune infrastructurii civile.

Agenţia de ştiri TASS a citat oficiali locali care au declarat că trei persoane au fost rănite în incident, dar nu au existat răni grave. Aceasta a precizat că cinci case particulare au fost avariate.

Explozia, care a avut loc în jurul orei 15.20, a provocat un crater mare în inima oraşului Kireievsk, a declarat pentru TASS un reprezentant al serviciilor de urgenţă locale.

Videoclipurile şi fotografiile de pe reţelele de socializare au arătat un crater noroios în apropierea unei clădiri cu acoperişul şi pereţii puternic avariaţi. Reuters nu a putut verifica imediat imaginile.

Rusia a raportat anterior atacuri cu drone în mai multe oraşe şi localităţi, unele dintre ele la sute de kilometri de graniţa sa cu Ucraina.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe