Romii vor protocol scris pentru a sprijini un candidat la preşedinţie
alte articole
Romii nu mai vor să-şi dea votul pe un litru de ulei sau un kilogram de zahăr, a declarat Daniel Cioabă, aşa-zisul "rege" al romilor din România. Potrivit postului B1 TV, Daniel şi Dorin Cioabă, fiii răposatului Florin, fost "rege" al etniei rome, vor să încheie un protocol de colaborare cu unul dintre cei 14 candidaţi la preşedinţie, care să garanteze locuri de muncă pentru romi şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru etnie.
„Am luat legătura cu liderii comunităţilor de romi din ţară. Mi-au spus că nu mai vor să îşi dea votul pe un litru de ulei sau un kilogram de zahăr. Ei vor să îşi rezolve problemele comunităţii, cu votul lor. Şi-au dat şi ei seama că se înşală pe ei singuri, că îşi asigură traiul pentru o zi cu uleiul şi apoi 4 ani de zile nu-i mai bagă nimeni în seamă. Ştiţi că romii sunt mai şmecheri. O să le ia pachetele şi o să voteze cu cine vor ei”, a declarat Daniel Cioabă, "regele" romilor din România.
Liderul rom a mai declarat că se va implica activ în campania electorală şi chiar le va indica membrilor comunităţii cu cine să voteze. Daniel Cioabă a mai precizat că în următoarele zile aşteaptă oferte din partea candidaţilor, după care va alege cea mai bună ofertă pentru etnia sa şi le va spune oamenilor săi unde să pună ştampila pe buletinul de vot. „Am fost contactaţi de mai multe persoane, dar nu pot să dau nume. Deci o să avem întruniri cu domnul Ponta, deci cu toţi candidaţii noi vrem să avem întruniri, ca să vedem ce oferte au ei. Nu mai vrem vorbe, acuma vrem protocol scris, deci noi vrem să avem oameni, reprezentanţi în ministere şi în toate instituţiile statului”, a declarat Daniel Cioabă, citat de turnulsfatului.ro.
La rândul său, Dorin Cioabă, fratele lui Daniel, a declarat şi el că a discutat cu mai multe partide, pentru a obţine angajamente scrise de la candidaţi.
„Am încercat să iau legătura cu mai multe partide şi să le solicităm un acord, un parteneriat în vederea susţinerii candidatului lor la preşedinţie. Reprezentanţii statului nu vor să ia voturile noastre legal, ci prin fraudă, le e mai uşor să ducă o plasă şi să ia voturile lor. O să pun în câteva localităţi camere de filmat ca să vedeţi cum vin să fure voturile de la romi. Să vedem cine e mai josnic? Noi, romii, care suntem etichetaţi ca hoţi sau cei care ne învaţă să facem furturile acestea”, a declarat şi Dorin Cioabă.
Potrivit recensământului din anul 2012, în România trăiesc peste 620.000 de romi, ceea ce reprezintă 3,3% din populaţia totală a ţării, mai scrie turnulsfatului.ro.