Ridicarea imunităţii deputatului Mihail Boldea devine activă după publicarea în Monitorul Oficial

Alături de alte 21 de persoane, Mihai Boldea este cercetat de procurorii DIICOT pentru formarea unui grup infracţional care era specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Sesiune în Camera Deputaţilor. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
A.D.
20.03.2012

Marţi, în plenul Camerei Deputaţilor s-a decis ridicarea imunităţii deputatului Mihail Boldea, votându-se în favoarea raportului Comisiei juridice privind avizarea favorabilă a cererii de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive. Rezultatul a fost 147 voturi pentru, 17 împotrivă şi 4 anulate.

Abia după publicarea în Monitorul Oficial, ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Mihail Boldea va deveni activă, a declarat, marţi conservatorul Bogdan Ciucă.

,,Toate documentele produse de Camera Deputaţilor devin aplicabile, operabile şi îşi produc efectele după publicarea în Monitorul Oficial. Pe cale de consecinţă şi decizia privind ridicarea imunităţii deputatului Mihail Boldea devine activă după publicarea în Monitorul Oficial. Au fost situaţii când în aceeaşi zi s-au emis şi s-au şi publicat. Dacă se vrea, se poate publica şi astăzi", a spus Ciucă.

Alături de alte 21 de persoane, Mihai Boldea este cercetat de procurorii DIICOT pentru formarea unui grup infracţional care era specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Aceştia identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, aflate în proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

Prejudiciul este în valoare de aproximativ un milion euro.

Şase persoane în acest dosar, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, iar alte două, Aurora Luchiniuc, fost subprefect de Galaţi şi Mihaela Bolboceanu, avocat în cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, au interdicţia de a părăsi localitatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor