Sesizarea MJ privind ridicarea imunităţii lui Mihail Boldea a ajuns la Camera Deputaţilor

Epoch Times România
19.03.2012

Sesizarea de la Ministerul Justiţiei privind ridicarea imunităţii deputatului independent Mihail Boldea a ajuns la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, ulterior fiind prezentată în plen.

Scrisoarea ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu referitoare la solicitarea de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mihail Boldea adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost prezentată în plen de vicepreşedintele Camerei Ioan Oltean.

"Vă transmit alăturat în temeiul Constituţiei, a Statutului deputaţilor şi senatorilor, al Hotărârii nr. 8 a Camerei Deputaţilor şi a Regulamentului Camerei solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia pentru investigarea infracţiunii de criminalitate organizată şi terorism de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Boldea Mihail în dosarul nr. 68/2012. Ataşăm prezentei adrese documentaţia pusă la dispoziţie de către Parchet referatul şi copia dosarului conţinând 15 volume", se arată în solicitarea ministrului Justiţiei prezentată de Oltean.

Sesizarea a fost transmisă de îndată spre examinare Comisiei juridice care va stabili în raportul său dacă există sau nu motive temeinice pentru aprobarea acestei cereri.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a transmis luni ministrului Justiţiei solicitarea procurorilor DIICOT de ridicare a imunităţii deputatului independent Mihail Boldea, cercetat penal pentru înşelăciuni imobiliare.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, cererea de reţinere, arestare sau percheziţie se adresează preşedintelui acestui for legislativ de către ministrul Justiţiei.

DIICOT susţine că Mihai Boldea face parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, alături de un avocat din Baroul Galaţi şi un fost arbitru de la Curtea de Arbitraj Galaţi, care se ocupau cu înşelăciuni în domeniul imobiliar.

Săptămâna trecută, deputatul Mihail Boldea a fost audiat la sediul DIICOT Galaţi, iar ulterior şase membri ai grupării au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, în urma unei decizii a Curţii de Apel Galaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor