Victor Ponta: Nu vom veni în Parlament la votul privind ridicarea imunităţii lui Mihail Boldea

Deputaţii social-democraţi nu vor fi prezenţi în Parlament la votul de ridicare a imunităţii deputatului PDL Mihail Boldea, a precizat luni preşedintele PSD, Victor Ponta. El a adăugat că va propune partenerilor din USL ca parlamentarii Opoziţiei să lipsească marţi din Parlament de la acest vot.
Preşedintele PSD, Victor Ponta. (psd.ro)
Epoch Times România
19.03.2012

Deputaţii social-democraţi nu vor fi prezenţi în Parlament la votul de ridicare a imunităţii deputatului PDL Mihail Boldea, a precizat luni preşedintele PSD, Victor Ponta. El a adăugat că va propune partenerilor din USL ca parlamentarii Opoziţiei să lipsească marţi din Parlament de la acest vot.

Preşedintele PSD a precizat că va înainta această propunere, validată de BPN al PSD, conducerii USL, urmând să existe o poziţie comună "pe baza unor argumente juridice".

Ponta a adăugat că a văzut declaraţia colegului de alianţă politică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, care a anunţat că o posibilă participare a parlamentarilor Uniunii la şedinţa de marţi. "Am văzut ce-a zis Crin. În primul rând Crin e în Senat şi azi la USL vom avea o poziţie comună pe baza acestor argumente juridice. Eu sunt jurist, Crin e istoric după cum ştiţi", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a reafirmat că USL îşi continuă protestul parlamentar până la alegerile din noiembrie, susţinând totodată că reprezentanţii Opoziţiei nu au fost chemaţi la "niciun fel de dialog". El a reiterat totodată că Opoziţia nu renunţă la cele patru mari revendicări pentru care se află în grevă parlamentară, respectiv demiterea sau demisia Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să nu se mai adopte legi prin angajarea răspunderii, să se voteze moţiunile de cenzură "şi să nu se mai stea în bănci", "să nu se mai fure votul la Camera Deputaţilor", să "nu se mai accepte traseismul politic" şi acordarea de funcţii politice pentru traseiştii politici.

"Nu (n.r. parlamentarii Opoziţiei nu vor participa), dintr-un motiv foarte simplu: este Camera Deputaţilor, condusă de doamna Anastase, deci nu sunt probleme la numărat şi este infractorul lor (n.r Boldea). Să vină la serviciu, că ei chiulesc parlamentari PDL şi să voteze. Data trecută, când am votat şi noi pentru ridicarea imunităţii domnului Păsat, ei au votat contra şi după aceea au zis că am votat noi contra. Deci cu hoţii nu trebuie să te amesteci şi cu hoaţele, trebuie să stai departe de ei. Au majoritate în Camera Deputaţilor. Dacă vin la serviciu, pot să voteze mâine", a spus liderul PSD.

Victor Ponta a dorit să facă o precizare vizavi de "incultura" unor politicieni.

"Nu există imunitate care să fie ridicată pentru deputaţi şi senatori. Dacă mâine trebuie să voteze ceva, este doar permisiunea din partea Camerei Deputaţilor ca dl. Boldea să fie percheziţionat sau arestat. Ca să fie cercetat nu mai există imunitate din 2003, lucru pe care din păcate mulţi politicieni nu-l cunosc. Deci, ca să fie cercetat dl Boldea, cum sunt mulţi pedelişti pentru că ei sunt certaţi cu legea, nu e nevoie de vot în Parlament. Dacă Parchetul face cerere de percheziţie sau de arestare, atunci colegii săi cu care bănuiesc că a împărţit banii din acele afaceri, pot merge la serviciu mâine", a arătat Victor Ponta.

El a mai precizat că parlamentarii USL nu vor merge la Parlament nici pentru legile energiei. "Care legi? Deocamdată nimeni nu ne-a consultat în niciun fel. Dacă se doreşte o consultare cu Opoziţia pe legile energiei, vom participa. Să mergem în Parlament să ce? Nu ne-a consultat nimeni, nu ne-a întrebat nimeni deocamdată de acele legi", a adăugat Ponta.

Preşedintele PSD a mai susţinut că a aflat, în mod oficial, că nu s-a adoptat în perioada protestului parlamentar nicio lege la Camera Deputaţilor sau la Senat.

"Deci au chiulit cei de la putere, dar şi-au luat banii, motiv pentru care o să facem o solicitare către toţi parlamentarii PDL, UDMR şi ce mai sunt ei, să doneze banii sau să nu-i încaseze, pentru că au chiulit. Noi suntem în protest parlamentar şi nu ne-am luat banii. Înţeleg că ei nu vin la serviciu, dar îşi iau banii. Noi, care suntem în protest, şi am explicat şi de ce. (...) După o lună şi jumătate nu a vrut nimeni să le discute cu noi (cele patru revendicări - n.r.)", a mai spus liderul USL.

Solicitarea privind ridicarea imunităţii deputatului Mihail Boldea ar putea fi discutată la sesiunea de vot final a Camerei Deputaţilor de marţi, dacă documentul de la Ministerul Justiţiei ajunge la timp, a anunţat luni preşedintele acestui for legislativ, Roberta Anastase.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a transmis luni ministrului Justiţiei solicitarea procurorilor DIICOT de ridicare a imunităţii deputatului independent Mihail Boldea, cercetat penal pentru înşelăciuni imobiliare.

DIICOT susţine că Mihai Boldea face parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, alături de un avocat din Baroul Galaţi şi un fost arbitru de la Curtea de Arbitraj Galaţi, care se ocupau cu înşelăciuni în domeniul imobiliar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor