Raportul Comisiei juridice privind avizarea favorabilă a ridicării imunităţii deputatului Boldea, înaintat plenului Camerei
alte articole
Raportul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor privind avizarea favorabilă a cererii de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mihail Boldea va fi înaintat plenului spre dezbatere şi adoptare, a declarat marţi preşedintele Comisiei, Daniel Buda.
"Comisia juridică pentru disciplină şi imunităţi a luat în discuţie solicitarea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privindu-l pe domnul deputat Mihail Boldea, socitându-se practic încuviinţarea reţinerii domniei sale, a percheziţiei domiciliare şi a arestării acestuia. Potrivit listei de prezenţă a comisiei, aceasta a fost semnată de 17 parlamentari, prin urmare au fost îndeplinite condiţiile de cvorum prevăzute de Regulament. Din cei prezenţi s-au exprimat 11 colegi", a arătat Daniel Buda.
Preşedintele Comisiei juridice a precizat că pentru încuviinţarea percheziţiei au fost 11 voturi, 11 voturi au fost exprimate pentru încuviinţarea arestării iar pentru încuviinţarea reţinerii au fost 10 voturi, un vot fiind împotrivă.
"Toţi parlamentarii Puterii au fost prezenţi la şedinţă şi au votat în unanimitate. Raportul comisiei va fi înaintat plenului, conform Regulamentului", a adăugat Buda.
Preşedintele Comisiei juridice a mai menţionat că Mihail Boldea a fost înştiinţat pentru a se prezenta la şedinţa comisiei.
"A fost invitat prin fax, prin sms, în mod instituţional, conform procedurii pe care o avem la îndemână. Nu am primit niciun răspuns de la domnia sa până la această oră. Evident că nu puteam să stăm pentru un răspuns din partea domniei sale, neştiind dacă va veni sau nu va veni, practic", a afirmat Daniel Buda.
Scrisoarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, referitoare la solicitarea de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mihail Boldea adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost prezentată în plen luni de vicepreşedintele Camerei Ioan Oltean.
Procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, i-a transmis luni ministrului Justiţiei solicitarea procurorilor DIICOT de ridicare a imunităţii deputatului independent Mihail Boldea, cercetat penal pentru înşelăciuni imobiliare.
Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, cererea de reţinere, arestare sau percheziţie se adresează preşedintelui acestui for legislativ de ministrul Justiţiei.
DIICOT susţine că Mihai Boldea face parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, alături de un avocat din Baroul Galaţi şi un fost arbitru de la Curtea de Arbitraj Galaţi, care se ocupau cu înşelăciuni în domeniul imobiliar.
Săptămâna trecută, deputatul Mihail Boldea a fost audiat la sediul DIICOT Galaţi iar ulterior şase membri ai grupării au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, în urma unei decizii a Curţii de Apel Galaţi.