Revoluţionarii corecţi, aşteptaţi la discuţii de ministrul pentru Dialog Social

Protest revoluţionari în Piaţa Victoriei la guvern
Protest revoluţionari în Piaţa Victoriei la guvern (Epoch Times România)

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, i-a invitat, marţi, pe revoluţionari la cabinetul său, pentru a discuta despre reglementările care pot fi aduse OUG-ului privind recompensele acordate revoluţionarilor, relatează Mediafax.

Într-un comunicat transmis de Mediafax, Pop susţine că problemele semnalate pot fi remediate printr-un dialog corect.

”Retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi la aceasta. Cât timp există deschidere către dialog cred cu tărie că anumite probleme semnalate pot fi remediate. Doar prin dialog, prin consultări, se poate ajunge la stabilitate, la eliminarea conflictelor sociale şi a acţiunilor revendicative”, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social.

Liviu Pop a afirmat că marţi, de la ora 12:00, reprezentanţii Asociaţiilor de Revoluţionari din România sunt aşteptaţi la cabinetul său, pentru continuarea discuţiilor.

Luni, sute de revoluţionari au protestat, în Piaţa Victoriei, faţă de obligativitatea de a obţine noi certificate, aplicată prin OUG, anul trecut. În cadrul manifestaţiei, câţiva revoluţionari, în frunte cu Dumitru Dincă, au intrat în sediul guvernului pentru discuţii.

După manifestaţiile de luni, premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control să verifice activitatea Secretarului de Stat pentru Revoluţionari începând din 1990, pentru a se putea analiza modul în care au fost acordate certificate de revoluţionar.

Mihai Orbulescu, unul din liderii revoluţionari prezenţi la Guvern, a apreciat demersul premierului ca pe o primă victorie a acţiunii de protest, adăugând că la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor ar putea exista ”mari nereguli”.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a menţionat că printre revoluţionarii prezenţi la manifestaţia de luni s-a aflat Alexandra Braica, secretar de stat pentru Dialog Social, Adrian Sanda, secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Revoluţionarilor, Gheorghe Tănăsoiu, secretar general la Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Revoluţionarilor, şi Corneliu Vişoianu, consilier al prim-ministrului.