Monica Iacob Ridzi a revenit la guvernare

Monica Iacob Ridzi.
Monica Iacob Ridzi. (ridzi.ro)

Deputatul Monica Iacob Ridzi, condamnată în primă instanţă la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, a revenit în tabăra puterii, intrând în partidul lui Gabriel Oprea, UNPR, aflat la guvernare, scrie Hotnews.ro

Ridzi a decis să plece din PPDD şi să intre în organizaţia judeţeană a UNPR din Hunedoara, condusă de Haralambie Vochiţoiu, şi el venit tot de la PPDD. Acesta din urmă este de părere că Monica Ridzi va avea o contribuţie pozitivă, în condiţiile în care a venit împreună cu soţul, Tiberiu Iacob Ridzi, primar al Petroşaniului, ales din partea PDL.

"A venit şi cu soţul dânsei, domnul Tiberiu Iacob Ridzi, care este primar şi care a câştigat de 3 ori alegerile acolo. În concluzie, ei, ca şi cuplu, aduc un plus electoral", a declarat Vochiţoiu pentru publicaţia citată.

În ceea ce priveşte condamnarea Monicăi Ridzi în prima instanţă de către Curtea Supremă, preşedintele UNPR Hunedoara a precizat că preferă să nu comentează deciziile justiţiei.

"Doamna Ridzi a fost validată de vreo 3 ori de electorat, ca europarlamentar şi parlamentar. Ultima dată, a obţinut 43% în colegiul dânsei, a fost cel mai mare scor obţinut de un deputat al PPDD", a explicat senatorul UNPR.

Deputata Monica Iacob Ridzi va activa în grupul parlamentar al PSD. Primirea acesteia în organizaţia UNPR din Hunedoara a fost decisă direct de la Bucureşti, unul din principalele motive fiind aducerea primarului Petroşaniului în partid, ca suport pentru campania electorală prezidenţială, au declarat surse din UNPR pentru hotnews.

"Decizia s-a luat sus, de la centru, iar ordinul a fost executat, pentru că e stare de război. Monica Ridzi va fi că o cometă în UNPR, va avea un drum scurt, dar un câştig este primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Important este ca Victor Ponta să câştige alegerile şi să ajungă preşedinte", a declarat un şef din UNPR, sub protecţia anonimatului.

Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, în ianuarie 2014, de Instanţa Supremă la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, în dosarul manifestărilor organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului. Decizia nu este însă definitivă.

Magistraţii Curţii Supreme au explicat, în cadrul motivării deciziei de condamnare, că faptele acesteia au fost de o "gravitate extremă", în contextul în care a angrenat persoane în tentativa sa de a şterge urmele informatice ale infracţiunilor de corupţie comise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne