Sezon electoral. Guvernul Ponta dă iar drumul la conducta cu bani publici către ministerul lui Dragnea

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Guvernul Ponta a decis în cadrul şedinţei de marţi să suplimenteze din nou bugetul Ministerului Dezvoltării cu fonduri pentru aleşii locali. Ministerul lui Liviu Dragnea a primit, în plin sezon electoral, nu mai puţin de 152 de milioane de lei, suma urmând să fie direcţionată către autorităţile locale, relatează Hotnews.ro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calota, a explicat ca banii respectivi vor fi folosiţi pentru "plata cheltuielilor şi a arieratelor spitalelor din teritoriu, pentru achitarea arieratelor care au blocat activităţile primăriilor, pentru asigurarea agentului termic pentru populaţie în perioada lunilor de iarnă, dar şi pentru achitarea sumelor rezultate din hotărârile judecătoreşti pentru situaţiile în care au fost blocate conturile primăriilor".

Totodată, Corneliu Calotă a afirmat că sunt unele "arierate care vin din mandatele anterioare şi care nu au fost reglementate până acum în mandatele actualilor primari".

Anterior, cu două săptămâni înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Guvernul Ponta a dispus alocarea a 85 de milioane lei pentru autorităţile locale, banii urmând a fi repartizaţi primarilor de Liviu Dragnea (preşedinte executiv al PSD) pentru "asigurarea activităţilor pentru sezonul rece".

Ministerul condus de Dragnea este abonat la bani din fondul de rezervă bugetară, deşi la rectificarea bugetară aprobată la sfârşitul lunii septembrie i s-au alocat circa 1,1 miliarde de lei pentru autorităţile locale.