Retragerea Rusiei din Tratatul asupra Forţelor Armate Convenţionale provoacă îngrijorare

Franţa, Germania şi Polonia şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu o eventuală retragere a Rusiei din grupul comun consultativ privind Tratatul asupra Forţelor Armate Convenţionale în Europa (CFE), tratat ce limitează echipamentul militar greu - tancuri, avioane şi armament greu - în Europa.
Preşedintele rus, Vladimir Putin. (Captură Foto)
Andrei Popescu
04.04.2015

Franţa, Germania şi Polonia şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu o eventuală retragere a Rusiei din grupul comun consultativ privind Tratatul asupra Forţelor Armate Convenţionale în Europa (CFE), tratat ce limitează echipamentul militar greu - tancuri, avioane şi armament greu - în Europa, relatează agenţia Sputnik, citată de Mediafax.

"Franţa, Germania şi Polonia sunt preocupate de o retragere a Rusiei din grupul comun consultativ privind Tratatul asupra Forţelor Armate Convenţionale în Europa. Este vorba de un nou semnal de alarmă trimis de Moscova, care nu contribuie la restabilirea încrederii şi stabilităţii pe continentul nostru", au avertizat miniştrii de Externe ai celor trei ţări la finalul unei reuniuni care a avut loc la Wroclaw, în sud-vestul Poloniei.

Întrevederea dintre Laurent Fabius (Franţa), Frank-Walter Steinmeier (Germania) şi Grzegorz Schetyna (Polonia) a avut loc în cadrul formatului "Triunghiul de la Weimar".

Format din Germania, Franţa şi Polonia, "Triunghiul de la Weimar" este un forum de dialog informal. Prima reuniune în acest format a avut loc în 1991, la Weimar.

Potrivit publicaţiei citate, Rusia şi-a suspendat pe 11 martie participarea la întâlnirile grupului comun consultativ privind CFE şi intenţionează să se retragă din tratat.

Tratatul CFE a fost semnat în 1990, iar 17 ani mai târziu Vladimir Putin a promulgat o lege privind suspendarea participării Rusiei, citând îngrijorări în domeniul securităţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor