Remus Cernea, despre Revoluţie: "Am fost cuprins de o exaltare extraordinară”

Remus Cernea
Remus Cernea (Mihuţ Savu / Epoch Times)

„Pe 22 decembrie 1989 am fost fericit! A fost ziua în care s-a prăbuşit regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu... Când am deschis televizorul şi l-am văzut pe Mircea Dinescu anunţând că "dictatorul a fugit" am fost cuprins de o exaltare extraordinară”, a declarat deputatul Remus Cernea pe contul său de Facebook.

„Aveam 15 ani în decembrie '89 şi, de pe la 11-12 ani, ascultam cu mare atenţie posturile de radio Vocea Americii şi Europa Liberă. Ele îmi confirmau ceea ce vedea zi de zi în România: o societate plină de nedreptăţi, o lume cenuşie, fără orizont şi fără perspective, în care individul trebuia să se supună şi să se teamă în permanenţă în faţa unui sistem represiv şi profund injust. Voiam schimbat acel regim! Ştiam că se trăsese la Timişoara, ştiam şi de revolta din Bucureşti şi din alte oraşe din ultimele zile. Faptul că vedeam cum comunismul se prăbuşeşte îmi producea o însufleţire de necuprins în cuvinte”, a precizat Remus Cernea.

Deputatul şi-a amintit că pe lângă toate neajunsurile, unul din lucrurile care îl deranja cel mai mult era cultul personalităţii dictatorului Nicolae Ceauşescu.

„Ceea ce mă revoltase foarte mult în anii '80, pe lângă frig, pe lângă întuneric, pe lângă umilirea oamenilor, era cultul personalităţii lui Ceauşescu. Îmi pusesem chiar în gând să fac o organizaţie, împreună cu câţiva prieteni, şi să aruncăm cu ouă în panourile dispuse în intersecţii prin care erau preamăriţi partidul şi dictatorul "mult iubit". Venirea revoluţiei a zădărnicit aceste planuri într-un mod care m-a umplut de fericire”, a susţinut acesta.

„Sacrificiul celor care au murit atunci pentru a înlătura un regim criminal merită din plin respectul tuturor celor care preţuiesc democraţia şi drepturile omului”.

„Dincolo de omagierea acelor oameni, ne revine însa responsabilitatea de a face din România o ţară a libertăţii în care valorile democratice şi statul de drept sunt respectate”, a încheiat deputatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne