Remedii naturiste pentru tratarea zgârieturilor, tăieturilor uşoare sau vânătăilor

Vrând-nevrând uneori apar acele mici incidente în urma cărora ne putem alege cu câteva zgârieturi, tăieturi, julituri sau vânătăi. Se pot întâmpla oricând şi oriunde, fie că sunteţi la lucru, în concediu, pe stradă, acasă sau în mijlocul naturii. Utilizarea pe scară largă a antibioticelor a generat noi mutaţii de bacterii, care sunt extrem de rezistente la medicamente cele mai convenţionale. Vă oferim câteva soluţii aflate la îndemână, care vă pot ajuta să trataţi aceste leziuni pe cale naturală.
Remedii naturiste (Maria Baciu / Epoch Times)
Maria Matyiku
18.08.2012

Vrând-nevrând uneori apar acele mici incidente în urma cărora ne putem alege cu câteva zgârieturi, tăieturi, julituri sau vânătăi. Se pot întâmpla oricând şi oriunde , fie că sunteţi la lucru, în concediu, pe stradă, acasă sau în mijlocul naturii. Utilizarea pe scară largă a antibioticelor a generat noi mutaţii de bacterii, care sunt extrem de rezistente la medicamente cele mai convenţionale. Vă oferim câteva soluţii aflate la îndemână, care vă pot ajuta să trataţi aceste leziuni pe cale naturală.

Remediu cu ulei de siminoc sau lavandă pentru vânătăi

Printre multe alte proprietăţi terapeutice pe care le oferă, uleiurile de siminoc şi lavandă sunt folosite pentru efectele lor anti-inflamatoare. Pentru a reduce umflăturile şi sângerările de sub piele, se aplică comprese cu apă rece în care se adaugă 8-10 picături ulei de siminoc sau / şi lavandă.
Dacă vânătăile sunt severe, se aplică uleiul nediluat direct pe vânătăi, se pune apoi o compresă cu apă rece în care se adaugă 8-10 picături de ulei de siminoc sau/ şi lavandă, timp de 10 minute, după care se pune o compresă cu gheaţă. Procedeul se repetă de câteva ori pe zi

Remediu cu gălbenuş de ou pentru vânătăi

Câteva ouă
Uleiul obţinut din gălbenuşul de ou, este recunoscut pentru minunatele proprietăţi de vindecare în cazul vânătăilor sau zgârieturilor uşoare. Mai întâi, se fierb ouăle tari, după care se înlătură gălbenuşul. Gălbenuşul fiert se zdrobeşte într-un vas care apoi se pune la foc mic, amestecând uşor până când se separă uleiul din gălbenuş. Uleiul astfel obţinut este gata pentru a fi aplicat pe vânătăi.

Remediu cu ou pentru diferite leziuni

Un ou crud
Peste partea rănită, se aplică pieliţa din interiorul cojii unui ou crud. Pieliţa va adera de la sine, va vindeca fără durere şi nu va lăsa cicatrice.

Remediu cu coajă de banană

Se pune coajă de banană cu partea interioară direct pe leziune, apoi se bandajează locul rănit, atât cât să fixeze coaja de banană. Coaja de banană se schimbă la interval de 3-4 ore. Acest tratament nu se aplică pe rană deschisă.

Remediu cu Aloe Vera

Aloe Vera este într-adevăr un izvor nesecat de vindecări. Aloe Vera închide leziunile, ameliorează durerea şi vindecă rapid. Pentru tratarea diferitelor leziuni minore, se rupe o frunză şi se stoarce gelul direct pe zona afectată. Se aplică de 3-4 ori pe zi.

Remediu cu gălbenele

Gălbenele se pot folosi sub formă de unguent sau tinctură. În cazul tincturii, se amestecă 20 picături de tinctură de gălbenele cu 20 picături de siminoc, care apoi se diluează în patru litri de apă. Se aplică de 2-3 ori pe zi.

Remediu cu scorţişoară

Se spală bine locul rănit, apoi cât e încă umed, se presară pudră de scorţişoară peste leziune. Scorţişoara are proprietăţi antibacteriale şi anestezice.

Remediu cu miere

Se clăteşte mai întâi locul rănit (tăietură sau zgârietură) cu apă. Se aplică apoi un strat de miere şi se lasă ca enzimele din miere să înceapă procesul de vindecare. Se şterge stratul de miere şi se re-aplică de trei ori pe zi în cazul leziunilor noi, sau de cinci ori pe zi în cazul leziunilor mai vechi.

Remediu cu miere şi untură

1 parte miere, 2 părţi untură
S-a dovedit că lămâia are proprietăţi antibiotice şi distruge bacteriile. Pentru a obţine un unguent pentru tăieturi minore sau alte leziuni, se amestecă împreună o parte de miere cu două părţi de untură. Se unge locul afectat de 3-5 ori pe zi.

Remediu cu lămâie şi cuişoare pentru tăieturile de hârtie

Se curăţă mai întâi locul tăiat cu suc de lămâie, apoi, pentru a uşura durerea, se umezeşte degetul tăiat, după care se cufundă în pudră de cuişoare.

Remediu cu bicarbonat de sodiu şi piper

Locul lezat se spală mai întâi cu o soluţie slabă de bicarbonat de sodiu, apoi, cât e încă umed, se presară piper negru măcinat. Piperul poate fi folosit pentru o ameliorare rapidă în cazul zgârieturilor minore sau juliturilor, dar niciodată pe răni deschise. Piperul conţine capsaicin, care măreşte viteza de vindecare şi blochează mesajul de durere la nivelul creierului. Piperul se şterge după ce durerea s-a diminuat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor