Regimul din Tel Aviv distruge anual 1.000 de locuinţe în Negev - ONG israelian

Satul Umm al-Hiran, care nu este recunoscut de Israel, în apropiere de oraşul sudic Beersheba din deşertul Negev, 24 noiembrie 2013.
Satul Umm al-Hiran, care nu este recunoscut de Israel, în apropiere de oraşul sudic Beersheba din deşertul Negev, 24 noiembrie 2013. (Captură Foto)

Un ONG israelian aflat în spatele procesului de construire de colonii în teritoriile palestiniene susţine că în fiecare an regimul din Tel Aviv demolează 1.000 de locuinţe în deşertul Negev, unde locuiesc triburile nomade ale beduinilor de peste 1.000 de ani.

Aproximativ 220.000 de oameni locuiesc în prezent în regiune, a declarat Amichai Yogev, directorul pentru regiunea sudică a ONG-ului pro-colonizare Regavim, într-un interviu acordat miercuri ziarului Jewish Voice.

Grupul demolează locuinţe în regiune, în cooperare cu Ministerul israelian de Interne, cu Israel Land Agency şi cu Jewish Naţional Fund.

Yogev a susţinut că rezidenţii palestinieni din Negev construiesc 2.000 până la 3.000 de locuinţe pe an atât în sate “recunoscute” cât şi sate “nerecunoscute”, unde se pot găsi până la 70.000 de locuinţe.

Ca răspuns la o întrebare legată de factorul care impune clasificarea unor sate ca fiind “nerecunoscute”, Yogev a declarat că toate satele localizate în triunghiul Beersheba-Arad-Yeruham sunt “ilegale”.

Conform indigenilor din deşertul Negev, Regavim este un ONG rasist, ai cărui inspectori sunt în mare parte colonişti extremişti care locuiesc în coloniile din apropiere.

ONU şi majoritatea ţărilor lumii privesc coloniile israeliene ca fiind ilegale, deoarece teritoriile palestiniene au fost capturate în timpul unui război din 1967 şi, prin urmare, sunt supuse Convenţiilor de la Geneva, care interzic construcţii pe teritoriile ocupate.

Încălcarea legii internaţionale

Construcţiile ilegale nu sunt singurele crime comise de Tel Aviv. Regimul israelian lansează şi ofensive împotriva palestinienilor din când în când, inclusiv cea desfăşurată în vara anului trecut împotriva Fâşiei Gaza, care a dus la moartea a peste 2.200 de palestinieni.

Luni, raportul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului a detaliat crimele de război comise în timpul agresiunii israeliene din vara lui 2014, cerând ca vinovaţii să fie aduşi în faţa justiţiei.

În baza raportului, oficialii palestinieni reuşesc în cele din urmă să înmâneze Tribunalului Penal Internaţional (TPI) din Haga detaliile crimelor comise de Israel.

Un dosar care conţine sute de pagini despre atrocităţile Tel Aviv-ului este aşteptat să fie înmânat TPI-ului joi de către ministrul palestinian de Externe Riyad al-Maliki.

Săptămâna trecută, oficialul palestinian Ammar Hijazi a declarat că dosarul detaliază încălcările legii internaţionale de către Tel Aviv şi “descrie un tablou sumbru a ceea ce face Israelul precum şi motivul pentru care credem că există motive rezonabile ... ca procurorul să înceapă investigaţiile.”

Un ordin pentru o examinare preliminară şi, ulterior, pentru o investigaţie penală, va putea fi emis de către procurorul şef al TPI, Fatou Bensouda, în urma plângerii făcute de palestinieni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe