Realitatea: Ponta a minţit Fondul Monetar Internaţional
alte articole
Leit-motivul "Ponta minte" revine în atenţia opiniei publice, într-un registru din ce în ce mai grav. "Realitatea Tv" una dintre televiziunile vizate de noul Cod al Insolvenţei care prevede că "oricărei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se va ridica licenţa de emisie în mod automat" afirmă că Ponta a minţit Fondul Monetar Internaţional (FMI).
Premierul Victor Ponta a minţit FMI privitor la Codul Insolvenţei, titrează Realitatea. Ponta a promis că va trece Codul prin Parlament. Însă în stilul de guvernare care îl caracterizează, Ponta şi-a nesocotit promisiunea şi Codul insolvenţei a fost modificat prin Ordonanţă de Urgenţă (OUG). Realitatea îşi susţine acuzele aduse lui V. Ponta publicând un extras din scrisoarea de intenţie a guvernului cu FMI:
"Vom implementa rapid recomandările Băncii Mondiale şi urmând consultările publice în septembrie 2013, precum şi cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, vom trimite amendamentele codului insolvenţei către Parlament până la sfârşitul lunii octombrie 2013. Toate părţile implicate vor fi consultate înainte de adoptarea în Parlament a Codului Insolvenţei." îi informa Ponta pe oficialii FMI.
Noul cod al insolvenţei este considerat discriminatoriu, abuziv, şi este văzut chiar şi de către unii membri marcanţi din cadrul PSD, drept o tentativă "de tip securist" de a pune căluş televiziunilor care spun lucruri neplăcute despre premier. Nici unei alte categorii de societăţi comerciale nu i se mai ridica "automat" licenţa dacă are dificultăţi financiare. Doar posturilor radio şi TV.
Noile acuzaţii aduse lui Ponta sunt mult mai grave decât cele de plagiat şi, deşi vizează acelaşi tip de dezonoare, minciuna, pot afecta credibilitatea România mult mai grav.
"Spre deosebire de Năstase, care plătea presa, Ponta e la fel de hotărât să pună sub control audiovizualul, dar o face mult mai cinic şi mult mai brutal", l-a acuzat Băsescu pe Victor Ponta Viorel. În opinia preşedintelui ţării, Avocatul Poporului ar trebui să reacţioneze şi să atace ordonanţa de urgenţă la Curtea Constituţională.
Avocatului Poporului, schimbat după atacul USL asupra societăţii civile din 2012, nu s-a auto-sesizat însă va trebui "să reacţioneze" după ce PDL i-a adresat solicitarea de ridicare a excepţiei de neconstituţionalitate cu privire la articolul 81 din Ordonanţa de Urgenţă privind insolvenţa:
Vă adresăm solicitarea, ca în baza art. 146 lit. d) din Constituţie şi a art. 13 lit. f) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului de a ridica o excepţie de neconstituţionalitate în faţa Curţii Constituţionale care să aibă ca obiect art. 81 din Ordonanţa de urgenţă nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, publicată în Monitorul Oficial nr. 620 din 4 octombrie 2013", se arată în sesizarea adresată de PDL lui Anastasiu CRIŞU, Avocatul Poporului, citată de mediafax.