Războiul Iohannis-PSD: Decretul privind prelungirea mandatului şefului Statului Major a apărut în Monitorul Oficial

Decretul prezidenţial care viza prelungirea mandatului acualului şef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, a fost publicat într-un final în Monitorul Oficial.
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă (Epoch Times România)

Decretul privind prelungirea mandatului şefului Statului Major a fost publicat, sâmbătă, în Monitorul Oficial, pe fundalul unor acuzaţii de abuz îndreptate împotriva conducerii MOF şi a secretarului general al Camerei Deputaţilor, Silvia-Claudia Mihalcea (PSD).

Cu o zi în urmă, preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia că se întârzie publicarea în Monitorul Oficial a decretului privind prelungirea mandatului şefului Statului Major, după un scandal cu PSD pe această temă, şi a avertizat că "împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate". Detalii aici.

La rândul său, opoziţia a avertizat de asemenea că refuzul de a publica decretul ar putea atrage după sine răspundere penală pentru abuz în serviciu atât pentru conducerea Monitorului Oficial, cât şi pentru secretarul general al Camerei Deputaţilor. Detalii aici.

Reamintim că Preşedintele Klaus Iohannis a respins, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, propunerea ministrului Apărării, Gabriel Leş, pentru şefia Statului Major şi a decis să-i prelungească mandatul generalului Nicolae Ciucă. PSD îl propusese pe generalul locotenent Dumitru Scarlat, reprezentantul militar al României la NATO şi UE. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne