Liderul USR: Acest ultim atac al PSD asupra Armatei e de o gravitate extremă, cu consecinţe penale

"Dragnea, jos mâinile de pe Armata Română!", a fost mesajul transmis de Uniunea Salvaţi România în contextul celui mai recent scandal politic între preşedintele României şi PSD.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Uniunea Salvaţi România a condamnat, sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă "refuzul" conducerii Monitorului Oficial de a publica decretul prezidenţial de prelungire cu un an a mandatului actualului şef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, şi a făcut "apel urgent" la respectarea legii atât către cei de la MOF, cât şi către Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

"Acest ultim atac al PSD, ilegal, asupra comenzii Armatei române inclusiv prin blocarea actelor semnate de şeful statului este de o gravitate extremă. O încercare de destabilizare, o trădare brutală a intereselor statului român, cu consecinţe penale grave pentru cei care stau în spatele acestor manevre. PSD trebuie să înţeleagă că armata este a României nu a PSD-ALDE iar conducătorul suprem al armatei este Preşedintele României. Armata României face parte din NATO şi este aliniată la doctrina de apărare a coaliţiei. Şeful PSD nu o va putea destabiliza oricare îi sunt interesele personale pentru care sacrifică cu inconştienţă poziţia ţării noastre", a declarat preşedintele USR Dan Barna.

USR subliniază că destabilizarea conducerii Armatei României este un atentat la siguranţa statului.

"Responsabilitatea juridică directă pentru acest blocaj grav şi ilegal stă pe umerii conducerii Monitorului Oficial. Dacă situaţia de blocaj va continua, USR va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că responsabilii Monitorului Oficial vor fi confruntaţi cu rigorile legii. Ordinul lui Dragnea de a nu publica actul normativ este un abuz în serviciu, şeful Camerei Deputaţilor trebuie să înceteze să blocheze activitatea instituţiilor statului în fruntea cărora se află", a transmis USR.

De asemenea, USR a susţinut că iniţiativa civică "Fără Penali în Funcţii Publice" este blocată tot la ordinul său sub pretextul că angajaţii Secretariatului General nu au avut timp să copieze dosarele cu semnături.

"Înţelegem astăzi mai bine încercarea de modificare a definiţiei abuzului în serviciu din Codul Penal, care a fost declarată neconstituţională de CCR în urma contestaţiei USR. Liviu Dragnea nu doar că vrea să scape de dosarele penale, dar vrea să-şi subordoneze statul, abuzând de funcţia pe care o deţine, în deplină impunitate", se mai arată în comunicatul USR.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia, vineri seară, că se întârzie publicarea în Monitorul Oficial a decretului privind prelungirea mandatului şefului Statului Major şi a avertizat că "împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate". Detalii aici.