Radu Mazăre, chiriaş într-un dormitor de 680 metri pătraţi

Radu Mazare (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.04.2014

Imediat după ce Radu Mazăre a fost ridicat de DNA, pentru luare de mită, în presă au apărut fotografii cu locuinţa acestuia, o casă somptuoasă în a cărei sufragerie se intră cu şalupa. Luxul în care trăieşte edilul de Constanţa, renumit de altfel pentru extravaganţele sale gen parade, carnavaluri şi vacanţe în Madagascar, a stârnit întrebări de tipul "cum îşi permite Mazăre, din salariul de primar, aşa un stabiliment?". "Bietul" Radu Mazăre este însă doar chiriaş în propria casă, a dezvăluit duminică jurnalista Sorina Matei în emisiunea Actualitatea Românească, de pe B1 Tv modul în care edilul îşi camuflează averea, controlând-o prin interpuşi.

"Vila şi terenul de 4.400 mp sunt controlate prin interupuşi, tot de primar. Ca atare, casa şi terenul sunt pe două firme, SC NISIPURI SA şi APV MEDIA TURISM" iar Radu Mazăre are un contract de închiriere pentru un "dormitor" de 680 de metri pătraţi, accesul la baie şi la bucătăria vilei de pe malul lacului Siutghiol.

NISIPURI S.A. aparţine, conform B1 TV, unui grec şi fratelui edilului, Mihai Mazăre, al cărui nume se regăseşte printre acţionari, în timp ce a doua firmă aparţine mamei primarului, Victoria Gabriela Mazăre şi aceluiaşi frate, Mihai.

"În 1998 Mazăre a fost numit administrator la Nisipuri, s-a retras la 6.11.2003 , deci firma care are casa”, a precizat Sorina Matei. Mai mult, în 2013, ediulul a acordat împrumuturi de 362.000 de euro respectivei firme, bănuţi strânşi, probabil, tot din salariul de primar.

Reamintim că dosarele lui Radu Mazăre nu se rezumă doar la dosarul mitei de 175.000. euro, pentru care edilul a pătimit o noapte în arest, deranjat de sforăiturile lui "nea Radu Ruşanu", fostul preşedinte ASF.

Radu Mazăre este acuzat în trei dosare de retrocedări ilegale

DNA l-a trimis în judecată pe Radu Mazăre la 28 octombrie 2008 într-un dosar privind atribuirea nelegală a unor terenuri. În acelaşi dosar este implicat baronul PSD de Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, împreună cu alte 35 de persoane, printre care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA.

Cele 37 de persoane sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate.

Procurorii au vorbit despre o reţea care ar fi retrocedat 100 de hectare, păgubind astfel statul român cu 114 milioane de euro. În acest caz, DNA mai vorbeşte şi despre un teren de 8.300 de metri pătraţi, din care face parte terenul dar şi vila în care locuieşte acum Radu Mazăre.

Conform unor "discuţii ambientale", fratele edilului Constanţei, Alexandru Mazăre ar fi încercat să "rezolve" cumva situaţia şi a apelat la Cătălin Voicu, fost senator PSD, actualmente în închisoare, după ce procurorii au demonstrat că a primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni pe lângă judecători şi poliţişti spre a obţine decizii favorabile în dosarele în care aceştia erau implicaţi (un litigiu dintre firma de construcţii PA&CO şi CNADNR, respectiv un dosar penal pentru înşelăciune.)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor