Putin a semnat decretul pentru recrutările de primăvară. Au fost chemaţi aproximativ 147.000 de bărbaţi ruşi

Soldaţi ruşi
Soldaţi ruşi (pravda.com.ua)

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care stabileşte campania de recrutare de primăvară, chemând aproximativ 147.000 de cetăţeni la serviciul militar obligatoriu, a anunţat joi agenţia de presă Tass.

În septembrie anul trecut, Putin a semnat un ordin prin care a chemat 120.000 de persoane pentru campania de toamnă.

La vremea respectivă, Ministerul rus al Apărării a declarat că recrutarea nu are nicio legătură cu operaţiunea militară specială, termenul oficial al Rusiei pentru războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Toţi bărbaţii din Rusia cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani sunt obligaţi să efectueze un an de serviciu militar sau o pregătire echivalentă în timpul studiilor superioare.

În medie, în ultimii ani, aproximativ 130.000 de persoane au fost chemate în fiecare dintre campaniile de primăvară şi de toamnă.

Potrivit Bloomberg, Rusia intenţionează să-şi mărească armata cu 400.000 de oameni în acest an. Se raportează că în 2022, ruşii au recrutat probabil peste 500.000 de oameni.

Estimările susţin că Rusia se poate baza pe un efectiv de 2 milioane de militari.

Totuşi, analiştii de informaţii ai Marii Britanii consideră că Rusia nu va putea recruta prin voluntariat încă 400.000 de oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe