Pumnul în gura Opoziţiei. Nicolicea, acuzat de abuz în serviciu după ce ignoră amendamentele USR
alte articole
Parlamentarii USR l-au acuzat pe Eugen Nicolicea de abuz în serviciu după ce acesta a refuzat, în comisia pe care o conduce, să primească şi să dezbată cele peste 6600 de amendamente depuse de ei la propunerea de modificare a regulamentului Camerei. Respectiva propunere (similară cu una făcută de Florin Iordache, care a primit raport de respingere) este văzută drept o tentativă de se pune pumnul în gura Opoziţiei şi prevede, printre altele, ca toate amendamentele admise aduse unui articol să fie supuse unui singur vot.
"Dacă vreţi să faceţi astfel de modificări abuzive, măcar să vă coste!", i s-a adresat Viziteu lui Nicolicea.
Nicolicea a ignorat însă cererea USR de a se dezbate amendamentele - pentru care avea şi număr de înregistrare -, iar propunerea de modificare a Regulamentului Camerei a primit raport favorabil, cu patru voturi, două ale minorităţilor, unul de la ALDE şi unu de la PSD, raportul urmând să fie trimis în plen.
Stanciu Viziteu: Dacă nu îmi permiteţi să le susţin îmi încălcaţi un drept şi e abuz un serviciu. E dreptul oricărui membru al comisiei de a depune amendamente
"După cum ştiţi avem voie să nominalizăm raportori pentru situaţii mai complexe, amendamentele respective vor fi analizate de raportori şi... ", a declarat Nicolicea, când deputaţii USR au cerut insistent ca propunerile lor să fie incluse în raport.
Nicolicea: Aţi depus prea multe şi..
Chichirău: Unde scrie că-s prea multe? La ce articol din Regulament scrie unde sunt prea multe? Trebuie să fie incluse în raport.
Nicolicea, ignoră ce spune Chichirău: Se oferă cineva să fie raportor?
Chichirău: Faceţi abuz în serviciu. Amendamentele rămân aici.
Nicolicea: Nu, că nu au fost depuse.
Chichirău: Iniţiatorul este aici, are număr de înregistrare.
Propunerea care a primit raport favorabil astăzi este similară celei semnate de artizanul OUG 13, Florin Iordache, şi respinse, luni, de Comisia de regulament a Camerei Deputaţilor, care viza că amendamentele respinse de comisie se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de Comisie.
Potrivit Mediafax, în Comisia de regulament, propunerea a luat forma unui amendament mai extins, care modifică articolul 120 alin. (2):
„În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele de şedinţă supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaţilor prezenţi, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma iniţială”.