PSRM nu doreşte monitorizare video în sălile de bacalaureat

Socialiştii ar avea interese ascunse de aceea cer interzicerea camerelor video în sălile de bacalaureat din RM, afirmă vicepreşedinta PAS, care presupune că se apropie BAC-ul pentru copiii lui Dodon.
Elevi de liceu în bănci la examenul de bacalaureat
Elevi de liceu în bănci la examenul de bacalaureat (Epoch Times România)

Vicepreşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Liliana Nicolaescu-Onofrei informează că trei deputaţi socialişti ”firoscoşi” şi cu interese ascunse ar fi înregistrat în Parlamentul de la Chişinău un proiect de lege prin care vor să impună interzicerea camerelor de supraveghere în sălile unde este susţinut examenul de Bacalaureat.

În context, vicepreşedinta PAS sugerează presei să întrebe deputaţii autori ai proiectului dar şi pe reprezentanţii Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal de ce fac referire la hotărârea Camerei Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), emisă în data de 28 noiembrie 2017, în cazul a doi profesori universitari din Muntenegru care nu este definitivă (!) şi poate fi atacată în următoarele 3 luni.

”Sunt sigură că reprezentanţii presei vor încerca să afle care sunt interesele ascunse ale celor 3 deputaţi, când se ştie că, imediat după introducerea camerelor de luat vederi la BAC, în 2014, mita plătită în domeniul educaţiei a scăzut cu cca 100 de milioane (!) de lei, conform rapoartelor instituţiilor internaţionale? Nu cumva se apropie BAC-ul pentru copiii domnului Dodon şi ai celor 3 deputaţi?”, se întreabă retoric Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Recent, reprezentanţii Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) a cerut instituţiilor de învăţământ din R. Moldova să renunţe la instalarea mijloacelor de supraveghere video în sălile de studii.

De asemenea, Centrul a informat Ministerul Educaţiei al RM şi instituţiile de învăţământ superior din ţară despre caracterul neconform al instalării mijloacelor de supraveghere video în sălile de curs făcând referire la hotărârea CEDO, din 28 noiembrie 2017, pe cauza Antovic şi Mirkovic, în care instanţa europeană a constatat încălcarea dreptului la respectarea vieţii private şi de familie prevăzut de articolul 8 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului. Cu toate acestea, reprezentanta PAS notează că Ministerul Educaţiei are un document special – ”Politica cu privire la protecţia datelor cu caracter personal”, care, conform legii, este aprobată tocmai de către CNPDCP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe