„Lăsaţi-l, el o să fie preşedintele României!”, îşi persiflează Victor Ponta noul aliat

Dan Diaconescu vs Victor Ponta
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Noua alianţă între Victor Ponta şi Dan Diaconescu promite a fi plină de năbădăi. Cererea lui DD de a primi ministerul Transporturilor sau cel pentru Diaspora, în schimbul sprijinului oferit în teritoriu baronilor PSD se izbeşte de ironiile lui Ponta, obişnuit să-şi gratuleze partenerii cu replici acide, după lunga coabitare cu Crin: "Lăsaţi-l, el o să fie preşedintele României", a persiflat Victor Ponta cererile formulate de liderul PP-DD.

Conform Gândul, premierul Victor Ponta a precizat că, după cele două runde de negocieri între PSD şi PPDD, nu s-a ajuns încă la nicio decizie finală, un protocol urmând să fie încheiat abia la începutul săptămânii viitoare.

Cât despre cererea lui Dan Diaconescu (care, printre altele, va candida la preşedinţia ţării) de a primi Ministerul Transporturilor sau postul de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, Ponta a preferat să evite răspunsul, glumind pe seama noului său aliat: "Dacă-i dăm lui DD tot ce-şi doreşte... Nu putem, dar lăsaţi-l, el o să fie preşedintele României. A fost şi deputat de Gorj, şi de Satu Mare, n-aţi văzut? Vom mai avea o rundă de negocieri săptămâna viitoare. Dacă vor primi un minister, ei decid cine va fi ministru", a "glumit" premierul.

Întrebat cum se înţelege cu liderul PP-DD, având în vedere că, în trecut, nici el nici DD nu au pierdut niciun prilej de a se ataca reciproc, Ponta a declarat că se înţelege perfect cu Diaconescu, pentru ca nu vorbeşte cu el absolut deloc: "Mă înţeleg perfect cu el, pentru că nu vorbim", a precizat premierul.

Premierul Victor Ponta a anunţat încă de miercuri că săptămâna viitoare se va semna un protocol PSD - PPDD, fiind posibilă cooptarea partidului lui DD în componenţa Guvernului.

Negocierile între cele două partide au debutat pe fundalul prognozatei fuziuni a PNL-ului cu PDL-ul, şi au vizat, în prima fază, o alianţă vizând controlul asupra unor consilii judeţene şi locale, control pe care social democraţii îl pierduseră odată cu intrarea în opoziţie a PNL. Vicepremierul Liviu Dragnea a confirmat deja că PSD-ul intenţionează "să facă majorităţi cu PP-DD" în toate judeţele şi localităţile în care se poate" iar ulterior premierul Ponta a anunţat că alianţa ar putea fi extinsă şi la nivel parlamentar şi guvernamental.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne