Protest şocant în Italia: patru imigranţi şi-au cusut gurile

Italia ridică nivelul de alertă teroristă în jurul obiectivelor sensibile din ţară.
Italia ridică nivelul de alertă teroristă în jurul obiectivelor sensibile din ţară. (Christopher Furlong / Getty Images)
Andrei Pricopie
22.12.2013

Patru imigranţi nord-africani şi-au cusut, sâmbătă, gurile în semn de protest faţă de detenţia lor prelungită într-un centru de primire din Roma, a raportat duminică agenţia de ştiri italiană Ansa.

Bărbaţii, originari din Maghreb, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au decis sâmbătă să-şi coasă gurile cu un fir de aţă tras dintr-o pătură şi un ac mic. Aceştia se află acum sub îngrijire medicală.

Unul dintre ei ar fi trebuit să fie repatriat luni în ţara sa de origine.

Centrul de detenţie al imigranţilor Ponte Galeria, situat în apropiere de aeroportul Fiumicino din Roma pentru a facilita deportările, găzduieşte în jur de o sută de imigranţi ilegali.

"Revolta lor ne impune să redeschidem dezbaterea naţională cu privire la aceste centre inumane şi la o legislaţie care să facă referire la cei ce fug de războaie, violenţă şi sărăcie şi de criminalii de război", a reacţionat primarul Romei, Ignazio Marino, potrivit AFP.

Problema imigraţiei a stârnit dezbateri intense în Italia în ultima vreme, ţara fiind acuzată recent de Bruxelles mai ales de impunerea unor condiţiile degradante clandestinilor într-un centru de primire provizoriu de pe insula Lampedusa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor