Gattuso anchetat, iar patru persoane arestate în scandalul meciurilor trucate

Internaţionalul italian, Gennaro Gattuso. (Giuseppe Bellini/Getty Images)
Epoch Times România
17.12.2013

Poliţia italiană a arestat marţi dimineaţă patru persoane în scandalul meciurilor trucate din fotbalul italian, aşa-numitul Calcioscommesse, şi a deschis o anchetă vizându-l pe campionul mondial Gennaro Gattuso, anunţă AFP.

Cei patru arestaţi, Salvatore Spadaro, Francesco Bazzani, Cosimo Rinci şi Fabio Quadri, ar fi servit drept legătură între lumea pariurilor clandestine şi fotbalişti, conform anchetatorilor citaţi de agenţia ANSA, care nu au precizat unde au fost făcute arestările.

Spadaro ar fi legat de aşa-zisul grup "al bolognezilor" în legătură cu fostul internaţional Giuseppe Signori, arestat în 2010 şi ulterior eliberat, tot în cadrul dosarului Calcioscommesse.

Bazzani, alias Civ, ar fi de asemenea legat de Signori, dar şi de Almir Gegic, unul dintre şefii aşa-numitului grup "al ţiganilor", care organiza meciuri trucate.

Quadri şi Rinci, ultimul preşedinte al clubului Riccione, sunt legaţi de Spadaro.

Gattuso, campion mondial în 2006 cu Italia, este suspectat de "asociere de răufăcători în scopuri de fraudă sportivă". Fostul internaţional a fost numit în vară antrenor al echipei Palermo, retrogradată în diviza secundă, însă a fost demis după câteva meciuri.

Şi alţi jucători fac obiectul unei anchete pentru acelaşi motiv, printre ei un fost fotbalist al lui Lazio, Cristian Brocchi.

Zeci de poliţişti au fost desfăşuraţi marţi dimineaţă în diverse oraşe din Italia pentru această operaţiune condusă de parchetul din Cremona, care a dezvăluit scandalul Calcioscommesse în 2010.

Această nouă operaţiune "se înscrie într-un context mai larg de noi anchete", a explicat un responsabil al poliţiei, Raffaele Grassi.

Este a treia intervenţie a Parchetului din Cremona, în cadrul operaţiunilor numite "Last bet 1" ("Ultimul pariu") şi "Last bet 2", care, potrivit lui Grassi, "au permis deja arestarea a 54 de persoane şi punerea sub anchetă a peste 120 de persoane".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor