Radu Mazăre, "persecutat" politic: "Să-ţi fie ruşine Băsescu!"

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, reţinut marţi de DNA pentru fapte de corupţie, se declară persecutat politic şi îl acuză pe preşedintele Băsescu :"E un dosar politic. Să-ţi fie ruşine Băsescu. Nu am luat mită că altfel construiam scump şi nu cel mai ieftin", a declarat Radu Mazăre, înainte de a pleca spre arest.

Reamintim că Radu Mazăre este acuzat că a luat mită pentru a aranja licitaţie de construcţie a unui bloc de locuinţe sociale, sau, cum s-a exprimat edilul către presă, pentru a construi un "cartier de amărâţi", constând din 17 blocuri cu 906 locuinţe, în cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de "amărâţi."

Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social “HENRI COANDA” a fost lansat de Mazăre în 2011 şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Mun. Constanţa. Pentru a-şi adjudeca proiectul, Avraham Morgenstern, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, i-a remis lui Mazăre suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Banii au fost plătiţi în mai multe tranşe şi, pentru a li se pierde urma, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicţii cunoscute pentru slaba cooperare internaţională în materie de spălare de bani.

În schimbul banilor primiţi, "politicul" Radu Mazăre, cunoscut pentru extravaganţele vestimentare, parade şi vacanţe în Madagascar, a efectuat, conform DNA, o serie de demersuri prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham. Avraham a fost reţinut şi el de DNA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Inaugurarea ultimelor locuinţe din cartierul social a avut loc, cu fast, în august 2013, bucurându-se de participarea unor numeroşi oficiali de la Bucureşti, printre care premierul Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne