Prognoza FMI. Predoiu îi dă replica lui Ponta: Guvernul e "repetent" la reforme economice şi instituţionale

Cătălin Predoiu susţine că modelul de creştere doar pe consum, promovat de Guvernul Ponta, este pur si simplu o iluzie şi denunţă criticile lansate de premier împotriva Opoziţiei.
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Jignind ca de obicei, semn al complexelor permanente, Victor Ponta crede că ne "scoate ochii" într-o postare despre prognoza de creştere economică a FMI însă noi, care preferăm adevărul minciunii, ştim că această creştere se datorează sectorului privat, nu guvernului, care e "repetent" la reforme economice şi instituţionale, a declarat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Reacţia liberalului vine după ce FMI a revizuit, în creştere, estimările privind PIB-ul României pentru acest an şi anul viitor, ocazie de care premierul Victor Ponta a profitat să ironizeze din nou Opoziţia: "Veşti de la FMI - România merge mai bine decât se preconiza! (şi o să aud din nou că Dna Gorghiu, Labradorul Vasile şi Premierul Fantomă "to be elected" (referire la Cătălin Predoiu - n.r.) îmi cer şi pentru asta demisia)!

În replică, Cătălin Predoiu susţine că modelul de creştere doar pe consum este pur si simplu o iluzie, soluţia viabilă fiind capitalismul antreprenorial.

"Dovada că este aşa, stă evaluarea făcută de World Economic Forum care plasează implicit performanţa guvernului României la coada clasamentelor. Alte lucruri despre care VVP nu suflă o vorbă, sunt descrise în ziarul Gândul (aici). În fine, o altă demonstraţie argumentată a minciunii pe care ne-o serveşte semidocţia de tip "about the economy", e limpede prezentată într-un editorial din Ziarul Financiar. Ce demonstrează toate aceste lucruri?

În plan economic, faptul că ne sunt accesibile ritmuri de creştere mai mari, dacă am avea un guvern cu adevărat competent, nu numai bun propagandist. Vă daţi seama cum ar fi "zburdat" economia noastră dacă Guvernul VV Ponta n-ar fi tăiat investiţiile publice, aflate la minimul din ultimii zece ani? În plan politic, mai înseamnă, logic, faptul că România are nevoie în perspectiva 2016 şi mai departe de un guvern pro-business, care să înţeleagă business-ul şi să fie orientat pe sprijinirea reală a mediului de afaceri", a comentat Cătălin Predoiu.

În opinia liberalului, un guvern condus de un expert în baronizare politică locală sau dedicat exclusiv subiectelor (importante) de ordine publică şi securitate naţională ar fi în contratimp istoric cu nevoia (acută) a societăţii de a dezvolta un sector privat cu antreprenoriat local puternic.

"Nu putem să ne dezvoltăm doar prin ajutoare sociale, consum şi credite, nu putem să ne dezvoltăm continuând modelul "baronizare locală - alocări de fonduri discreţionare de la guvern", nu putem să ne dezvoltăm doar dezvoltând pilonul (repet, important, dar insuficient) de ordine publică şi securitate naţională", a subliniat prim-vicepreşedintele PNL.

Cătălin Predoiu s-a declarat convins că ţara are nevoie de un antreprenoriat românesc puternic, harnic, inovativ, competitiv, care să genereze clasa de mijloc - garanţie a democraţiei liberale.

"Acest obiectiv nu poate fi atins cu un guvern care nu înţelege macro-economie dincolo de doi-trei parametri de bază, care nu înţelege business (dovadă ce business "bun" a făcut la Rompetrol şi Cernavodă 3-4), care nu înţelege valoarea integrităţii şi respectul banului public. E nevoie de un guvern de profesionişti reali, guvern pro-business, integru, credibil şi inteligent diplomatic, dacă vrem să ne dezvoltăm şi să accedem la un alt nivel strategic", a concluzionat liberalul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne