Dragnea îi taie orice speranţă lui Oprea. "PSD nu stă într-un guvern în care nu are premierul din partid"

Generalul Gabriel Oprea nu va fi premier într-un guvern din care face parte PSD.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Este exclus ca PSD să facă parte dintr-un guvern în care nu deţine funcţia de premier, pentru că experienţa din 2009 cu Guvernul Boc I a fost "suficientă", a declarat marţi seară, într-o emisiune la România TV, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, fiind întrebat dacă crede că Gabriel Oprea ar fi un premier bun.

"Poate să fie, dar PSD nu va sta într-un guvern în care premierul nu este propus de PSD. Exclus. (...). PSD nu stă într-un guvern în care nu are premierul din partid. Este cel mai mare partid din România, PSD nu-şi poate permite să rămână într-un guvern în care nu are decizia finală, în schimb să aibă cele mai mari posturi posibile. Aşa ceva nu este posibil pentru PSD. Am mai avut o dată experienţa asta, în 2009 şi a fost suficient pentru noi", a fost răspunsul lui Dragnea, citat de Mediafax.

Şeful PSD a subliniat că premierul Victor Ponta va rămâne în fruntea Executivului pentru că este un premier eficient, iar social-democraţii nu au nicio altă alternativă.

"Victor Ponta este un premier eficient, este un premier care a condus guverne care au avut şi au rezultate în continuare. PSD nu are de ce să-i retragă sprijinul politic în condiţiile în care nu avem nicio altă alternativă, decât ipoteze şi scenarii. Gabriel Oprea a spus cu subiect şi predicat şi foarte clar că nu-şi retrage susţinerea pentru acest guvern, ALDE la fel, PSD la fel. Noi suntem în această situaţie, restul sunt speculaţii", a continuat Dragnea.

Cât despre posibilitatea ca el însuşi să conducă Guvernul, Dragnea a explicat că nu are astfel de ambiţii pe termen mediu, ci îşi doreşte să schimbe imaginea partidului până la finalul anului 2016, din postul de preşedinte al PSD, astfel încât să câştige alegerile locale şi parlamentare.