Primarul Popescu Piedone a demisionat

După ce mii de oameni au scandat marţi noaptea sub geamurile Primăriei Sectorului 4, cerând dreptate după drama din clubul Colectiv, sub presiunea societăţii, Popescu Piedone a demisionat.
Protest anti-Sistem în Capitală, 03 noiembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
04.11.2015
Se încarcă player-ul...

După ce zeci de mii de oameni i-au cerut marţi noaptea să plece din fruntea Primăriei sectorului 4, instituţie care nu a reuşit să gestioneze problema funcţionării clubului Colectiv, primarul Cristian Popescu Piedone a demisionat.

Demisia urmează să fie înaintată Consiliului Local şi prefectului Capitalei.

Reamintim că lui Piedone i s-a reproşat în special că deşi are doar două cluburi în tot sectorul nu s-a asigurat că acestea funcţionează corect, la standarde care să nu pună în pericol viaţa cetăţenilor.

Redăm comunicatul publicat pe site-ul primărie sectorului 4.

"În primul rând, aş vrea să îmi exprim din nou regretul pentru tragedia din Clubul Colectiv.

Sunt şi eu tată şi mă doare sufletul când mă gândesc la durerea celor care sunt nevoiţi acum să – şi îngroape copiii sau să tremure lângă patul de spital, sperând ca ei să se facă bine.

Condoleanţe familiilor îndoliate şi multă putere şi sănătate celor care se luptă în aceste clipe pentru viaţă.

De asemenea, vreau să îmi exprim părerea de rău pentru reacţiile din primele clipe de după tragedie. Îmi dau seama acum că nu era momentul cel mai potrivit să vorbesc despre acte. Mărturisesc însă că motivul pentru care am făcut-o nu a fost pentru ca să îmi salvez pielea, ci dorinţa de a clarifica lucrurile cât mai repede, de a informa publicul despre documentele firmei care deţinea Clubul Colectiv, din punct de vedere al competenţelor Primăriei Sectorului 4.

După toate reacţiile din ultimele zile, după emoţia şi furia total justificate şi exprimate în spaţiul public în căutarea vinovaţilor, după miting-ul de ieri din Capitală îmi prezint astăzi demisia de Primar al Sectorului 4, în semn de respect faţă de victimele tragediei şi sper ca vidul legislativ şi carenţele administrative să tragă un semnal de alarmă, de la cel mai simplu funcţionar, până la cel mai înalt for legislativ.

Poate că atunci când mii de oameni ies în stradă să-ţi ceară să pleci şi alte mii cer acelaşi lucru pe reţelele de socializare, e bine uneori să asculţi.

Îmi asum această vină morală, cât despre cea legală, voi lăsa Justiţia să îşi spună cuvântul.

Le mulţumesc cetăţenilor Sectorului 4 care au crezut în mine şi care mi-au acordat voturile lor, le cer scuze că plec şi vreau să îi asigur că nu i-am trădat niciodată.

Le cer iertare şi celor care cred că am greşit, dar vreau să ştie că am luptat mereu şi pentru ei.

Poate că am ieşit uneori prea des la tv, dar am fost mândru de ceea ce am reuşit să fac împreună şi pentru bucureştenii mei, locuitori ai Sectorului 4.

Poate că alteori am fost prea gălăgios, prea ferm, prea hotărât, dar am făcut-o din cauza temperamentului meu impulsiv, supărat pe situaţiile intolerabile.

Am vrut totdeauna să asigur un trai sigur, sănătos şi civilizat cetăţenilor din Sectorul 4. Poate că m-am implicat în prea multe lupte, poate am dus bătălii pe prea multe fronturi şi am scăpat din vedere lucruri cu adevărat importante.

Cer iertare familiei mele pe care de multe ori am neglijat-o şi îi rog pe cei dragi să mă ierte, dacă au avut de suferit din cauza mea.

Cu regret pentru familiile îndoliate şi respect pentru cetăţenii Capitalei care vor un sistem mai responsabil, care să îi protejeze mai bine, astfel încât astfel de tragedii să nu se mai repete.

Cristian Popescu- Piedone,

De profesie om"

Reamintim că marţi noaptea mii de oameni au scandat "Demisia, demisia", "De la primărie, la puşcărie" şi "România, trezeşte-te!" lângă primăria lui Piedone, cerând plecarea primarului care a permis funcţionarea clubului Colectiv, loc unde a izbucnit incendiul ce a îndoliat ţara. Mai multe informaţii pe acest subiect, puteţi accesa aici

Recomandăm: De ce este vinovată Primăria lui Piedone în cazul Colectiv

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor