Iohannis "impresionat" de protestele de marţi: "Politicienii nu pot ignora acest sentiment de revoltă"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis a transmis marţi seara, pe Facebook, un mesaj, în timp ce zeci de mii de români mărşăluiau pe străzile Capitalei şi ale altor oraşe ale ţării, cerând reformarea administraţiei care a permis apariţia unei tragedii precum cea din Colectiv.

"Sunt impresionat de manifestările din această seară. Este o mişcare de stradă, care vine din dorinţa oamenilor de a le fi respectate condiţia şi demnitatea. Am înţeles că se cere şi se aşteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-şi asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă.", scria preşedintele, pe Facebook, în seara zilei de marţi.

"Veniţi cu noi ca în Noiembrie 2014 !!! Veniţi cu noi dacă vă respectaţi promisiunile pentru care v-am ales preşedinte !!! Veniţi pentru frumoşii şi valoroşii noştri tineri !!! Respect pentru noi toţi, dar mai ales pentru tinerii acestei ţări !", este unul din comentariile susţinătorilor preşedintelui. Invitaţia lansată lui Iohannis a rămas fără răspuns.

Reamintim că marţi zeci de mii de persoane au ieşit pe străzi în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării. Anunţate iniţial ca proteste vizând demisia lui Piedone, primarul sectorului în care este amplasat clubul şi a subordonaţilor săi, protestele au fost, în fapt, anti-Sistem, cei ieşiţi în stradă fiind animaţi de dorinţa de a pune capăt corupţiei endemice care a cuprinsa ţara.

Mitingul "reprezintă un strigăt împotriva unei corupţii generalizate", acesta fiind "mesajul pe care vrem să-l transmitem", a declarat unul din protestatarii din Bucureşti în timp ce pe bannerele cetăţenilor Capitalei se puteau citi mesaje precum: "Corupţia ucide", "Corupţia, lăcomia şi indiferenţa ucid toată România, iar resemnarea şi laşitatea ne fac părtaşi la aceste crime". Se scanda frecvent "Demisia".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne