Tragedia din Colectiv: Procurorii ridică acte de la primăria lui Piedone

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi poliţiştii au descins la Primăria Sectorului 4 de unde ridică mai multe avize şi acte legate de firmă care deţine Clubul Colectiv, în anchetă privind incendiul izbucnit în noaptea de vineri.
Tragedia de la clubul Colectiv
Tragedia de la clubul Colectiv (Poza Alex Sanda)

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi poliţiştii au descins la Primăria Sectorului 4 de unde ridică mai multe avize şi acte legate de firma care deţine Clubul Colectiv, în ancheta privind incendiul izbucnit în noaptea de vineri, relatează Mediafax.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, reprezentanţii Primăriei lui Piedone pun la dispoziţia anchetatorilor documente cerute în dosarul în care Parchetul face cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul incendiului din Clubul Colectiv.

În acest dosar au fost reţinuţi luni, pentru 24 de ore, cei trei patroni ai clubului. Potrivit Parchetului, incendiul s-ar fi produs ca urmare a faptului că în incinta localului a fost permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă, precum şi a desfăşurării unui foc de artificii în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi.

Potrivit unor martori aflaţi în club, incendiul ar fi izbucnit de la artificiile folosite în timpul spectacolului, care au aprins buretele fonic de pe un stâlp al clădirii. Focul s-a propagat la tavan iar bucăţi din plafonul capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni. Se pare că mai degrabă decât flăcările, principala cauză a decesului celor ucişi de incendiu ar fi fost intoxicaţia cu fum, monoxid de carbon şi gaze toxice.