Primarul Buzăului Constantin Boşcodeală, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Constantin Octavian Boşcodeală, primarul Municipiului Buzău, pentru acuzaţia de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, într-un dosar ce vizează trecerea ilegală a unei teren din domeniul public al statului în cel privat.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, tot în stare de libertate, Viorica Stana care la data faptelor era director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău şi Trandafir Nicolae care, în acea perioadă era director al Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, potrivit DNA. Ambele persoane sunt acuzate de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir au încălcat dispoziţiile legale în materia fondului funciar, făcând posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 ha teren arabil din domeniul public al statului în domeniul privat al municipiului Buzău. Terenul respectiv se afla în administrarea Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, fiind destinat exclusiv activităţii de cercetare şi producerii de seminţe şi material săditor din categorii biologice superioare şi, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operaţiuni. În documentele transmise Prefecturii se menţiona că suprafaţa respectivă este în administrarea unei societăţi comerciale, S.C. SERIBUZ SA Buzău.

Boşcodeală Constantin Octavian a invocat o prevedere din Legea Fondului funciar 18/1991 şi în calitate de preşedinte al Comisiei municipale de aplicare a legii fondului funciar a solicitat Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor de la Prefectura Judeţului Buzău restituirea a 33 ha teren, care au aparţinut fostului izlaz comunal.

Stana Viorica, la acel moment director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, a conceput şi semnat un proces verbal, înregistrat la Oficiul de Cadastru la 19.11.2001, prin care, contrar dispoziţiilor ordinului menţionat al Prefectului şi propriului său referat din 17.07.2001, terenul de 33 ha a fost predat către municipiu nu din suprafaţa administrată de S.C. SERIBUZ SA Buzău, ci din cea folosită de Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.

Procesul verbal a fost semnat de primarul Boşcodeală Constantin Octavian şi de Nicolae Trandafir, la acel moment director al Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.

În acest fel a fost prejudiciat statul român cu suma de 12.720.000 lei, reprezentând contravaloarea terenului de 33 ha preluat nelegal, aflat în domeniul public al statului, destinat exclusiv activităţii de cercetare şi producerii de seminţe şi material săditor din categorii biologice superioare la nivelul Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău şi exceptat de lege de la reîntregirea islazului comunal, precum şi prejudicierea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, întrucât nu a fost folosită suprafaţa respectivă, cuantificată de reprezentanţii săi legali la valoarea de 11.528.760 lei.

Menţionăm că Boşcodeală Constantin Octavian a mai fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti - la data de 11.07.2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne