Deputaţii PDL Cornel Mircea Sămărtinean şi Alin Popoviciu urmăriţi penal

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

DNA a dispus vineri începerea urmăririi penale faţă de deputaţii PDL Cornel Mircea Sămărtinean şi Alin Popoviciu, acuzaţi de abuz în serviciu, conflict de interese şi instigarea la abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, mai sunt implicaţi Constantin Ostaficiuc, la data faptelor, preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Florin Marius Mezin, director comercial al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia”(AIT), precum şi administratori ai unor societăţi comerciale, acuzaţi de mărturie mincinoasă.

Deputatul PDL Alin Popoviciu şi Constantin Ostaficiuc, fost preşedinte al CJ Timiş, în prezent liderul PDL Timiş, sunt acuzaţi de instigare la abuz în serviciu, aceştia fiind la data comiterii faptelor şi administratori în fapt ai unor societăţi comerciale, se arată într-un comunicat remis presei de DNA.

Conform procurorilor DNA, pentru beneficii materiale de circa 4.000 de euro/lună, Popoviciu şi Ostaficiuc, acuzaţi de instigare la abuz în serviciu, i-au determinat pe deputatul Sămărtinean, la data faptelor director al Aeroportului din Timişoara şi pe Mezin, să declanşeze procedura de închiriere a unor spaţii comerciale din incinta aeroportului, impunându-le foştilor chiriaşi condiţii care să îi determine să renunţe la spaţiile închiriate.

Sămărtinean şi Mezin au participat la luarea deciziei şi au aprobat "toate fazele unei proceduri frauduloase de selectare a unui agent economic care să închirieze spaţii aflate în incinta aeroportului".

Societatea comercială care a închiriat respectivele spaţii era controlată, în fapt, de către Alin Popoviciu şi Constantin Ostaficiuc, persoane cu care Sămărtinean s-a aflat în raporturi comerciale, fiind chiar asociat în cadrul unei alte firme cu primul dintre cei doi suspecţi, mai arată procurorii DNA. Firma lui Popoviciu şi Ostaficiuc urma sa plătească o chirie mult diminuată faţă de foştii chiriaşi şi faţă de plafonul minim stabilit de Consiliul de Administraţie al A.I.T.

Prejudiciul creat aeroportului prin activităţile infracţionale derulate de funcţionarii AIT a fost estimat la 239.570,3 lei.