DNA: Senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au hotărât vineri începerea urmăririi penale a senatorului PSD de la Iaşi, Sorin Constantin Lazăr, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.

În perioada 2008-2009, Sorin Lazăr, fost primar al comunei Strunga din judeţul Iaşi, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, "fără existenţa unui angajament legal, a dispus, în două rânduri, aprobarea fără nicio bază legală a plăţii mai multor sume", se arată într-un comunicat al DNA.

Sumele la care se referă procurorii DNA sunt în valoare de 10.000 de lei - "onorariu participare la licitaţie" şi de 16.550 de lei - "plată lunară zilieri", sumă plătită în 12 rate. Aceşti bani au fost împărţiţi la şase persoane, conform sursei citate.

Sorin Lazăr a mai aprobat în aceeaşi perioadă, tot în mod ilegal, premii anuale de peste 2.600 de lei pentru el însuşi şi 2.200 de lei pentru viceprimarul comunei, sume achitate la data de 14 ianuarie 2009.

"Prin aceste acţiuni suspectul Sorin Constantin Lazăr a provocat paguba patrimonială în cuantum de 31.639 lei unităţii administrativ - teritoriale, Comuna Strunga", susţine DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne