Judecătorul Stan Mustaţă cere de după gratii pensie de 2.800 euro

.
. (Epoch Times România)

Magistratul de la Curtea de Apel Bucureşti, care este în arest preventiv pentru mită, solicită la CSM o pensie de 2.800 de euro, această sumă reprezentând 15 salarii minime, potrivit evz.ro

Conform unei legislaţii prost elaborate, statul român poate răsplăti magistraţii corupţi cu pensii frumoase de mii de euro. Un exemplu în acest sens este judecătorul Stan Mustaţă, care, chiar dacă este arestat preventiv pentru corupţie, solicită o pensie fabuloasă.

Judecătorul s-a adresat din arest Consiliului Superior al Magistraturii, care momentan a amânat pensionarea, cu speranţa că între timp parlamentarii nu vor mai tergiversa modificarea legislaţiei.

Stan Mustaţă nu este primul caz de acest fel. Toţi magistraţii care au încălcat legea până în prezent s-au bucurat de acest beneficiu când s-au pensionat.

Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, este în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influenţă pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze.

DNA îl acuză pe Stan Mustaţă, judecător la Secţia a II-a penală, de săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, precum şi şase infracţiuni de luare de mită şi o infracţiune de trafic de influenţă.